Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17 Ν»
Κατέθεσε στον ανακριτή ο Γ. Πέτσος

Ο πρώην υπουργός Γ. Πέτσος κατέθεσε χτες ως μάρτυρας στον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης «17 Ν», πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο, για την απόπειρα δολοφονίας, που είχε γίνει εναντίον του από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 8-5-1989 στη Φιλοθέη. Ηταν πρωί Δευτέρας και κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, όταν εξερράγη δίπλα του ένα άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Από την έκρηξη, καταστράφηκε σχεδόν το αυτοκίνητό του, ενώ ο ίδιος και οι σωματοφύλακές του σώθηκαν με ελαφρά τραύματα. Στόχος των τρομοκρατών ήταν να τον σκοτώσουν λόγω της ανάμειξης του ονόματός του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, πυροδότησαν τα εκρηκτικά ένα δευτερόλεπτο πριν φθάσει το αυτοκίνητό του δίπλα στο παγιδευμένο.

Στην προετοιμασία της επίθεσης αυτής συμμετείχαν, σύμφωνα με τις «ομολογίες» τους, οι Χριστόδ. Ξηρός και Βασ. Τζωρτζάτος. Ο πρώτος αναφέρει, όμως, ότι την έκρηξη πραγματοποίησαν ο αδελφός του Σάββας Ξηρός, ο Δημ. Κουφοντίνας και κάποιο άλλο άτομο.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Γ. Πέτσος ζήτησε να γίνει αναπαράσταση της επίθεσης, να επανεξεταστούν μάρτυρες και ορισμένοι κατηγορούμενοι, να γίνει γραφολογική εξέταση για ένα σημείωμα που βρέθηκε εκεί και να ερευνηθεί η παρουσία ενός αστυνομικού αυτοκινήτου κοντά στο σημείο της έκρηξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ