Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΪΚΟ ενάντια στο δικομματισμό

Στις 13 του Οκτώβρη ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να ρίξει ψήφο που θα πιάσει τόπο, γυρνώντας την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και σε όσους στηρίζουν την πολιτική τους

Εντεκα μέρες ακριβώς πριν από τις εκλογές της 13ης Οκτώβρη και ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει. Τα συνθήματα, που έχουν επεξεργαστεί τα διάφορα κομματικά επιτελεία της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, έχουν στόχο, για μια ακόμα φορά, τον εγκλωβισμό του δυσαρεστημένου από τις πολιτικές τους λαού. Η ΝΔ ρίχνει το σύνθημα να «σταλεί μήνυμα», έτσι ώστε να οικειοποιηθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς όφελος της πολιτικής της. Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Ο ΣΥΝ, επίσης, σιγοντάρει το δικομματισμό, ενισχύοντας το ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους και νομαρχίες της χώρας.

Το πραγματικό λαϊκό μήνυμα είναι η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη Δημ. Περιφερειακή Ενωση και άλλες λαϊκές δυνάμεις. Η μάχη των τοπικών εκλογών μπορεί και πρέπει να φέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στην κυρίαρχη πολιτική, στους βασικούς φορείς της - το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - και σε εκείνους που ανέχτηκαν και στήριξαν αυτήν την πολιτική στην προηγούμενη θητεία τους.


ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ