Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πορεία των ... αντιεξουσιαστών

Για μισή και περισσότερη ώρα πρόβαλλαν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία ορισμένων εκατοντάδων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς, είχαν τους λόγους τους, για να διαθέσουν τόσο πολύ από τον πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο τους.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία είχε αποκλείσει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, περίπου από το Πολυτεχνείο, μέχρι τη Βουλή, την πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Ομονοίας. Προφανώς είχε κι αυτή τους δικούς της λόγους.

Και οι συγκεντρωμένοι; Κάποιοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Κάποιοι άλλοι έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης στη «17Ν» και κάποιοι άλλοι ξέρναγαν τον αντικομμουνιστικό τους οχετό, με τη μορφή φυλλαδίων. Ολα ανάκατα και χύμα. Οπως ακριβώς περίμεναν οι σχολιαστές των τηλεοπτικών ειδήσεων και διάφοροι φιλοξενούμενοι στα «τηλεπαράθυρα». Προφανώς, είχαν και οι συγκεντρωμένοι τους δικούς τους λόγους.

Εμείς τι να πούμε; Ενα μόνο: Σε καιρούς έντονης και πολύμορφης επίθεσης ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συλλογικές ελευθερίες, όλα τα παραπάνω μας θυμίζουν τη γνωστή λαϊκή παροιμία, έστω και λίγο παραφρασμένη: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ