Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΟΧΙ στους εμπόρους του πολέμου

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Παρασκευή, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Εθνικής Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην πόλη

Να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στον πόλεμο του Μπους κατά του Ιράκ
Να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στον πόλεμο του Μπους κατά του Ιράκ
ΡΕΘΥΜΝΟ.--

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο, ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των εμπόρων του πολέμου σε βάρος των λαών, που προωθούνται με τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, οργανώνουν μαζικοί φορείς της πόλης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Οκτώβρη, στο Δημαρχείο της πόλης, στις 7 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι φορείς της πόλης καλούν το ρεθυμνιώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, διαδηλώνοντας την αντίθεσή του στα «ματωμένα σχέδια» των ιμπεριαλιστών. Τονίζουν πως «ο λαός μας, οι λαοί της περιοχής, μα και γενικότερα οι λαοί του κόσμου δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από τέτοιου είδους δραστηριότητες των υπουργών, που αποτελούν τα εκτελεστικά όργανα των ιμπεριαλιστών.

Το αιματοκύλισμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, των Παλαιστινίων δεν επιτρέπει αυταπάτες για τα σχέδια και τις προθέσεις τους». Και επισημαίνουν: «Ενόψει του πολέμου, που ο Μπους έχει ήδη προαναγγείλει εναντίον του Ιράκ, οι υπουργοί του πολέμου της ΕΕ συντονίζονται, όχι για να διατυπώσουν τις "αντιρρήσεις" τους εναντίον του πολέμου, αλλά για να απαιτήσουν και να εξασφαλίσουν επαρκές μερίδιο από τη λεία, που δεν είναι άλλη από τα πετρέλαια της περιοχής».

Γι' αυτό και «η παρουσία τους στο Ρέθυμνο και οι σχεδιασμοί τους αποτελούν εχθρική ενέργεια και προσβολή σε βάρος του ρεθυμνιώτικου λαού».

Και η ανακοίνωση - κάλεσμα καταλήγει: «Καλούμε τους Ρεθυμνιώτες να καταδικάσουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς των εμπόρων του πολέμου. Να αποδοκιμάσουμε την παρουσία τους στο Ρέθυμνο. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της και να μη διαθέσει το χερσαίο, εναέριο και θαλάσσιο ελληνικό χώρο ως ορμητήριο εναντίον του λαού του Ιράκ, όπως τον διέθεσε εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΠΕΑΕΑ - Παράρτημα Ρεθύμνου και οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Μετατρέπουν την Κρήτη σε φρούριο

Με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στο Ρέθυμνο, για το σχεδιασμό των αιματοβαμμένων χτυπημάτων σε βάρος των λαών, έχουν ήδη ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, υπό το φόβο χτυπήματος.

Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει ήδη σημάνει στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, οι οποίοι θα αναλάβουν τις επόμενες μέρες να μετατρέψουν το νησί, συνολικά, σε απόρθητο φρούριο από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η μεταφορά και ανάπτυξη γύρω από τη βάση της Σούδας ενός συστήματος «Πάτριοτ»! Το αεροδρόμιο και συνολικά την υπόλοιπη περιοχή θα καλύπτουν συστήματα «Βέλος» και TOR - M, ενώ την ευρύτερη περιοχή έχουν αναλάβει αεροσκάφη τύπου «F-16». Ρόλο αντιαεροπορικής άμυνας θα αναλάβει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το τι κινείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εικόνα θα δίνουν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, εκτός από τα επίγεια ραντάρ, ένα από τα ελληνικά «ιπτάμενα ραντάρ» τύπου «Frieye», καθώς και ένα ΝΑΤΟικό «Awacs», που κλήθηκε γι' αυτό το λόγο.

Στην ξηρά, η επιτήρηση θα γίνεται από τις Ειδικές Δυνάμεις και την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών που βρίσκονται στην Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ