Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Παίξτε μπάλα ρε...

Ποιος άραγε χρωστά, σε ποιον και τι; Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες; Η πολιτεία; Οι σιτιζόμενοι στρατοί των κάφρων οπαδών που έχουν καταφέρει να αδειάσουν τα γήπεδα από τον κόσμο;

Ολοι οι παραπάνω μαζί, χρωστάνε σ' όλους εμάς, που επιμένουμε να αγαπάμε το «τόπι» και λαχταράμε να δούμε την τέχνη να αποτυπώνεται στο γρασίδι, να ταυτιστούμε με τον αθλητή, να γίνουμε έστω για ενενήντα λεπτά παιδιά. Αυτή είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Ενα παιχνίδι που όταν πραγματοποιείται σε υψηλό επίπεδο, το απολαμβάνουν όχι μόνον αυτοί που παίζουν αλλά και οι θεατές.

Στην εμπορευματοποιημένη μας κοινωνία, ας μιλήσουμε λοιπόν για την απόλαυση που προσφέρουν οι ελληνικές Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες στον πελάτη, στον θεατή: Απόλυτο μηδέν. Είναι αρκετή μια σύγκριση για να κατανοήσει κανείς το ποδοσφαιρικό υποπροϊόν που παράγεται στην Ελλάδα. Ενώ λοιπόν τα ελληνικά γήπεδα είναι άδεια, ακόμη κι όταν παίζουν ομάδες πρώτης διαλογής, στην Αγγλία για να βρεις εισιτήριο της Μάντσεστερ θα πρέπει να περιμένεις 8 χρόνια σε λίστα αναμονής!

Κι ενώ αυτά γίνονται στην... Εσπερία, εδώ, οι παραγωγοί του ποδοσφαιρικού υποπροϊόντος, παράγοντες, υπουργοί, απατεώνες, αεριτζήδες, πολιτικάντηδες, υπόδικοι, άσχετοι και καιροσκόποι, παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Κι αφού το γονάτισαν, τώρα θέλουν να βγουν κι από πάνω. Δε φτάνει που το προϊόν που προσφέρουν δεν τρώγεται με τίποτε, θέλουν να μας το σερβίρουν με το ζόρι, θέλουν να το πληρώσουμε κι από πάνω.

Ε, λοιπόν, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απαίτηση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών να επιχορηγηθεί το άθλιο προϊόν τους από την κοινωνία. Αδυνατούμε, επίσης, να κατανοήσουμε και το σημερινό αδιάφορο σφύριγμα της πολιτείας στο αδιέξοδο. Λες και δεν ήταν αυτή που εξέθρεψε, συντήρησε και γιγάντωσε αυτό το απόλυτα αναξιόπιστο «σύστημα» που κατ' ευφημισμό ονομάζεται ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ