Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακριβή η «δωρεάν» δημόσια Παιδεία!

Το βιβλίο της αγγλικής γλώσσας που διδάσκεται στην Α΄ Λυκείου δεν παρέχεται δωρεάν στους μαθητές του δημόσιου σχολείου κι αναγκάζονται οι γονείς τους να πληρώνουν, από την τσέπη τους, 40 ευρώ για να το αγοράσουν! Είναι αυτό ένα μόνο δείγμα από τα πολλά που υπάρχουν κι αποδεικνύουν ότι αποτελούν μέγα ψεύδος τα όσα περί δημόσιας, δωρεάν Παιδείας λέγονται στη χώρα μας.

Βεβαίως, το «μέγα άγος» της Παιδείας είναι η παραπαιδεία - φροντιστήριο και «ιδιαίτερα» - η οποία έχει εξαπλωθεί παντού, «χαρατσώνοντας» άγρια τους γονείς. Το μεγαλύτερο, όμως, κακό που προκαλούν τόσο η «δημόσια» Παιδεία, όσο και, περισσότερο, η παραπαιδεία δεν είναι το «χαράτσωμα», αλλά το γεγονός ότι προσφέρουν «γνώσεις σε κουτάκια», εθίζοντας τους μαθητές στην «παπαγαλία» και σμικρύνοντας τους μαθησιακούς ορίζοντες των νέων. Τα ίδια «προσφέρει» και η ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία οδηγούνται αρκετοί μαθητές, φορτώνοντας με τεράστια έξοδα τους γονείς τους.

Είδατε στο πρόγραμμα κάποιου από τους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, να καταγγέλλεται η τραγική αυτή κατάσταση και να υπογραμμίζεται η ανάγκη έντασης της λαϊκής πάλης για μια πραγματικά δωρεάν κι αναβαθμισμένη γνωστικά δημόσια Παιδεία; Οχι, κι είναι κι αυτό ένα από τα κριτήρια ψήφου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ