Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17 Ν»
Τα ΕΛΤΑ ζητούν τα κλεμμένα χρήματά τους

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά συζητήθηκε χτες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ΕΛΤΑ σε βάρος των φερομένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν». Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζήτησαν τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των 17 προφυλακισθέντων μέχρι του ποσού των 850 εκατ. δρχ. ως αποζημίωση για τις δύο ληστείες που διαπράχθηκαν στα υποκαταστήματα του Αιγάλεω το 1988 και του Βύρωνα στις 27-1-1997. Η αστυνομία δε γνώριζε τίποτα για τους δράστες των ληστειών έως τη στιγμή που «ομολόγησε» ο Χριστόδουλος Ξηρός και «αποκάλυψε» ότι στην πρώτη συμμετείχε ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του Σάββα και τους Δημ. Κουφοντίνα, Βασ. Τζωρτζάτο, Οζτούρκ Χανούζ, Θεολ. Ψαραδέλλη και Αλ. Γιωτόπουλο και στη δεύτερη ο ίδιος μαζί τους αδελφούς του Βασίλη και Σάββα και τους Δημ. Κουφοντίνα - Κ. Καρατσώλη. Η λεία από τις ληστείες αυτές ήταν περίπου 30 εκατ. δρχ. και 90 εκατ. δρχ., αντίστοιχα.

Παρόντες στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ήταν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των εναγομένων, οι οποίοι ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα της συντηρητικής κατάσχεσης, καθώς ορισμένοι μόνον από τους πελάτες τους έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στις ληστείες. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Στο μεταξύ, ο κρατούμενος για τη συμμετοχή του στα εγκλήματα της «17 Ν» Σάββας Ξηρός διακομίστηκε χτες από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο δεξί χέρι, που έχει τραυματιστεί από την έκρηξη του πυροκροτητή στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 Ιούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τέσσερις μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ