Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποπτος «πόλεμος»

Ενας περίεργος και, εν πολλοίς, ύποπτος «πόλεμος» ξέσπασε και εξελίσσεται, το τελευταίο διάστημα, στη χώρα μας. Στο ένα «στρατόπεδο» βρίσκονται κάποιοι τηλεπαρουσιαστές και τηλεσχολιαστές και στο «απέναντι» μερικοί του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι πρώτοι εμφανίζονται εξαγριωμένοι και έξαλλοι, προσάπτοντας στους «αντιπάλους» τους την κατηγορία του υπερασπιστή της τρομοκρατίας και του συμπαραστάτη των φυλακισμένων τρομοκρατών της «17Ν». Οι δεύτεροι, άγριοι κι εκδικητικοί, κατηγορούν συλλήβδην τα ΜΜΕ ότι διαμορφώνουν κλίμα τρομο-υστερίας με στόχο την κατατρομοκράτηση των πολιτών. Τα πνεύματα είναι πολύ αναμμένα, καθώς εκτοξεύονται, εκατέρωθεν, βρισιές κι απειλές και κινδυνεύουν ζωές.

Και οι μεν και οι δε από τους «αντίπαλους» ψάχνουν να βρουν «συμμάχους». Οι τηλεπαρουσιαστές και τηλεσχολιαστές πασχίζουν να πάρουν με το μέρος τους τον δημοσιογραφικό κλάδο, αλλά κυρίως να δημιουργήσουν στο λαό συνείδηση υποταγής στην εντεινόμενη κρατική καταστολή, στήριξης του τρομονομικού πλαισίου, στο όνομα καταπολέμησης της ατομικής τρομοκρατίας μηχανισμών τύπου «17 Νοέμβρη», που διαπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστών κρατών, και με την «προφητεία» για επανεμφάνιση της δολοφονικής δράσης της. Οι «αντιεξουσιαστές», τα «δίχτυα», κλπ. επιχειρούν να συμπαρατάξουν διάφορες ομάδες του «αντικρατικού χώρου», στο όνομα της πάλης κατά της κρατικής τρομοκρατίας. Για την επίτευξη των στόχων, οι πρώτοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση και οι δεύτεροι το δρόμο. Ετσι, τα ειδησεογραφικά δελτία έχουν μετατραπεί σε «αντιτρομοκρατικά κατηγορητήρια» και οι διαδηλώσεις - όπως η προχτεσινή στο κέντρο της Αθήνας - σε επιδείξεις «τρομο-τσαμπουκά».

Αλλά, σιγά που θα εκπροσωπήσουν τη δημοσιογραφία και θα εκφράσουν τους δικαίως ανησυχούντες πολίτες οι δήθεν «μαχητικοί» ρεπόρτερ και «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι, που κάνουν ρεπορτάζ με ό,τι τους πασάρουν κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες μυστικές και φανερές, ενώ είναι «λερωμένοι πατόκορφα» από τη βρωμιά που αναδίνουν οι «ασβοί» της εξουσίας, με τους οποίους συναναστρέφονται. Πού ήταν όλοι αυτοί να ξεσκεπάσουν το πραγματικό πρόσωπο της «17Ν», όταν δολοφονούσε για να προβοκάρει το λαϊκό κίνημα και ν' αποπροσανατολίσει το λαό; Και σιγά που θα χριστούν αγωνιστές κατά της κρατικής τρομοκρατίας οι διάφοροι «αντιεξουσιαστικοί». Μήπως με την τακτική τους, όπως η προχτεσινή «διαδήλωση», δε δίνουν προσχήματα ενίσχυσης της κρατικής καταστολής; Σ' αυτό βεβαίως συνέβαλαν και οι ίδιοι «ανεξάρτητοι τηλερεπόρτερ» της τρομο-λαγνείας, οι «αντίπαλοι», αφού η «διαδήλωση» κυριάρχησε στα κανάλια τους.

Τούτος ο «πόλεμος» είναι υποκινούμενος από «ψηλά» και στοχεύει «μακριά». Αποτελεί μια ακόμα επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού μας και από την ουσία του προβλήματος της τρομοκρατίας και από τους εμπνευστές της. Πρόκειται για ύποπτης προέλευσης ατομική τρομοκρατία που δρα για να δίνει αφορμές έντασης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Αποπροσανατολίζει επίσης και από άλλα, εξίσου τρομοκρατικά, κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η ανεργία, η ακρίβεια, τα ναρκωτικά, η «άρρωστη» Δημόσια Υγεία, η πανάκριβη «δωρεάν» Δημόσια Παιδεία, το χαμηλό μεροκάματο, η εξευτελιστική σύνταξη. Αυτή την «κοινωνική τρομοκρατία» που διενεργούν οι κυβερνώντες, με τη βοήθεια πολιτικών «συμμάχων» και «αντιπάλων» τους, πάνε να τη θάψουν. Οπως και την πάλη ενάντια στην πολιτική που την εφαρμόζει.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ