Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μολότοφ στην «Απογευματινή»

ICON

Συνέχεια δόθηκε χτες στην προχτεσινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στο γενικότερο κλίμα τρομολαγνίας, που τροφοδοτείται πλέον και από την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων «γνωστών - αγνώστων». Αγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν χτες το βράδυ με περισσότερες από πέντε μολότοφ στα γραφεία της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», στην οδό Φειδίου 12 στην Αθήνα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 8 παρά 10 το βράδυ από κουκουλοφόρους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν στις μολότοφ, αλλά έσπασαν και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», Λάμπρος Σμαΐλης, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η θέση μας είναι σταθερή παρά τις διαρκείς επιθέσεις που δεχόμαστε είτε από άνανδρους κουκουλοφόρους, είτε από συνοδοιπόρους της τρομοκρατίας. Ας το χωνέψουν. Κανείς από τους 200 εργαζόμενους σ' αυτήν την εφημερίδα δεν τρομοκρατείται. Κανείς από τους 200 ανθρώπους που πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι στον ελληνικό λαό, δε θα λογοδοτήσουν σε μια χούφτα αλητών που θέλουν να μείνουν κρυφά τα μονοπάτια της τρομοκρατίας σ' αυτή τη χώρα. Κανείς από τους 200 εργαζόμενους στην εφημερίδα δε θα υποκύψει στις απειλές των άνανδρων συνοδοιπόρων της τρομοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Να προφυλάξει την ελευθερία του Τύπου και την τάξη σ' αυτή τη χώρα. Μέχρι στιγμής απέτυχε. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα πράττουμε το καθήκον μας για έγκυρη και προπαντός θαρραλέα δημοσιογραφία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ