Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δήμος - «μάνατζερ» ο Κορυδαλλός

Μια χαρακτηριστική περίπτωση ανάθεσης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες αποτελεί το θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την ανάθεση εργασίας υποστήριξης του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών».

Πιο απλά, επειδή «το αρμόδιο τμήμα (δημοτολόγιο) δεν έχει ολοκληρωμένο αρχείο διευθύνσεων» των δημοτών, θα γίνει «ανάθεση» σε ιδιώτες, της συγκέντρωσης και της καταγραφής των διευθύνσεων των δημοτών, όπως αυτές δηλώθηκαν κατά την παραλαβή των εκλογικών καρτών. Μάλιστα, το σχετικό κόστος ανέρχεται σε 12.000 ευρώ.

Οπως πάει ο δήμαρχος θα καταργήσει εντελώς το δημοτολόγιο, αφού, έτσι κι αλλιώς, ακόμη και μια απλή αρμοδιότητά του, όπως η παραπάνω, εκχωρείται. Τουλάχιστον ας έβαζε να κάνει τη δουλιά αυτή όλος αυτός ο κόσμος (άγνωστος ο αριθμός του) που έχει προσλάβει με κάθε τρόπο για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αυτούς, όμως, τους χρησιμοποιεί αλλιώς. Οπως κατήγγειλε η «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού», συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου καλούνται να δουλέψουν ακόμη και στα εκλογικά κέντρα του εκ νέου υποψήφιου δημάρχου. Ετσι, για να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο το ήθος που πρεσβεύει η δημοτική αρχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ