Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση ήξερε...«Η συνέντευξη Γιωτόπουλου δεν εξέπληξε, πάντως, την κυβέρνηση. "Τα ίδια περίπου έλεγε και σε συζητήσεις με στελέχη των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών στη Γενική Ασφάλεια, όταν συνελήφθη", λένε πηγές με γνώση του θέματος» (Δημ. Μητρόπουλος -ΝΕΑ)

Οι αρχές ήξεραν...«Η συνέντευξη του Αλ. Γιωτόπουλου στην εφημερίδα "Λαμιακός Τύπος" δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τις διωκτικές αρχές ούτε ως προς την επιλογή του μέσου αλλά ούτε ως προς τη φιλοσοφία και το περιεχόμενό της» (Γ. Μαρνέλλος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Γιωτόπουλος... και "Ρ"(!)... «Μας είπε, επίσης, ο κ. Γιωτόπουλος ότι τρομοκρατία είναι "η τυφλή βία των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων". Και γι' αυτό τρέχαμε Σαββατιάτικα να βρούμε το "Λαμιακό Τύπο", ενώ μπορούσαμε κάλλιστα να διαβάσουμε το "Ριζοσπάστη";» (Πάσχος Μανδραβέλης -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

Ποια ευθύνη; «Μανιφέστα/ προκηρύξεις/ συνεντεύξεις/ διακηρύξεις έχουν σήμερα πολιτικό νόημα μόνον όταν συνοδεύονται και από ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το χθες. Αλλιώς ή θα έπρεπε να 'χαν δημοσιευτεί πριν από 27 χρόνια ενυπόγραφα ή πρέπει να γίνουν μέρος μιας ιστορικής (ατομικής και συλλογικής) απολογίας σε δίκη» (Γ. Πανούσης -καθηγητής Εγκληματολογίας -ΝΕΑ)

Σενάρια...«Με "Μανιφέστο" -ιδρυτική πράξη πολιτικού χώρου της "17 Νοέμβρη" αλά "Σιν Φέιν" (η νόμιμη πολιτική πτέρυγα της ιρλανδικής οργάνωσης IRA) μοιάζει η συνέντευξη που έδωσε ο Αλ. Γιωτόπουλος μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού» (Θαν. Αργυράκης -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ