Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Γκρίζος» ευρωστρατός: «Εν μέσω διεύρυνσης και υπολογισμού των νέων αγροτικών δαπανών της ΕΕ των 25 μελών, η κυβέρνηση έκλεισε στα γρήγορα και το θέμα του ευρωστρατού. Οι "15" απέκτησαν στις Βρυξέλλες την κοινή θέση τους για το θέμα του ευρωστρατού, υιοθετώντας γραπτώς, το... προφορικό κείμενο που είχαν συμφωνήσει στη Σεβίλλη. Πιο συγκεκριμένα, η θέση των "15", πλέον, περιλαμβάνει αυτούσιο το άρθρο 12 του κειμένου της Αγκυρας, που ήταν και παραμένει το ουσιαστικό σημείο της ελληνικής αντίδρασης» (Κύρα Αδάμ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Ναι σε όλα»... «Ο κ. Σημίτης είπε ναι στη σταδιακή οικονομική εξαφάνιση των περισσότερων Ελλήνων αγροτών κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Είπε επίσης ναι στη στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας μέσω του λεγόμενου ευρωστρατού με όρους που εξασθενίζουν, εάν δεν εξαφανίζουν, το ευρωπαϊκό αμυντικό πλεονέκτημα της Ελλάδος» (Γ. Κύρτσος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Η αρχή του τέλους: «Οι επιδοτήσεις- από τα κοινοτικά ταμεία - στα αγροτικά προϊόντα από το 2007 θα μειώνονται σταδιακά, καθώς θα μοιράζονται πλέον στους αγρότες 25 χωρών αντί των 15 που αποτελούν σήμερα την ΕΕ. Η απόφαση αυτή της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες σηματοδοτεί την απαρχή τους τέλους για τις "κρατικοδίαιτες" νοοτροπίες και πρακτικές που κυριαρχούν και στην Ελλάδα» (Από το άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ).

Το ερώτημα! «Η μοίρα που επιφύλασσε στις ΗΠΑ ο 21ος αιώνας ήταν, όπως αποδεικνύεται, η παγκόσμια ηγεμονία. Θα είναι όμως αυτή η ηγεμονία σεβαστή και αναγνωρισμένη ως νόμιμη ή μια ηγεμονία παράνομη, μισητή και βραχυπρόθεσμη;» (ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ