Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το κόστος της υποτέλειας

Πάντα πρώτη στον ...αγώνα των «ελευθέρων εθνών» κατά της «τρομοκρατίας», η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση δε λέει ποτέ όχι στους στρατοκράτες της «νέας τάξης», σε ό,τι κι αν της ζητήσουν. Κολαούζοι και πιστές θεραπαινίδες του αφέντη ιμπεριαλισμού, οι κυβερνήτες μας εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του και ανταποκρίνονται πρόθυμα σε όποια επιθυμία του. Από την εποχή της «Καταιγίδας της Ερήμου» και της επιδρομής των «ειρηνευτικών δυνάμεων» στον Περσικό Κόλπο, η Ελλάδα συμμετέχει, ως «ισότιμος εταίρος» των ιμπεριαλιστών, στο καταστροφικό «έργο» τους και στη γενοκτονία του ιρακινού λαού. Ενα δισεκατομμύριο δραχμές την ημέρα (!!!) στοιχίζει στον ελληνικό λαό αυτή η «συμμετοχή» του, η σύμπραξη, δηλαδή, της κυβέρνησης του κυρίου Σημίτη σ' αυτήν την παράλογη και πέρα από κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας εκστρατεία των πολεμοκάπηλων της Ουάσιγκτον κατά των «δυνάμεων του κακού». Τέσσερα καράβια του Πολεμικού μας Ναυτικού και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (και, μάλιστα, υπό τις διαταγές Αμερικανού διοικητή), βρίσκονται μόνιμα στον Περσικό Κόλπο, συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις των Αμερικανών, για ...την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας.

Αλλά δεν είναι μόνον οι πέραν των συνόρων μας «ηρωικές» εξορμήσεις των «πολεμάρχων» του ΠΑΣΟΚ, που «δοξάζουν» την Ελλάδα. Και εδώ, στο εσωτερικό της χώρας μας, οι δάφνες που δρέπουν, τελευταία, δεν είναι λιγότερες. Οι Αμερικανοί «φίλοι και σύμμαχοί μας» (με την ευκαιρία της επίσκεψης του κυρίου Μιχαλάκη Χρυσοχοΐδη στις ΗΠΑ) εξέφρασαν, λέει, το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς την κυβέρνηση, που τόσο πολύ τους βοηθάει στον αγώνα τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και που, με την «εξάρθρωση» της «17 Νοέμβρη», μας απάλλαξε από το άγχος και την απειλή του τρομερού Κουφοντίνα... (Πού είσαι, καημένε Μακρυγιάννη, να δώσεις ένα βρόντο σ' ετούτους τους γλιτσερούς Χατζηαβάτηδες, που έκαναν την πατρίδα μας «παλιόψαθα» και υποπόδιο των ισχυρών της Γης...).

Τελικά, αυτό το επαχθές και επονείδιστο κόστος της υποτέλειας, υλικό, αλλά και εθνικό σε τελευταία ανάλυση, ποιος θα το πληρώσει; Ποιος θα λογοδοτήσει, γι' αυτόν τον εξευτελισμό και την καταβαράθρωση όλων των οικονομικών, αλλά και των ηθικών και πολιτισμικών αξιών αυτής της χώρας; Στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι Ελληνες ψηφοφόροι ψήφισαν, και αυτή τη φορά, «ενσυνειδήτως» (όπως θα έλεγε και ο συναγωνιστής μας Μίκης Θεοδωράκης), και ανέδειξαν κυρίαρχους του παιχνιδιού τους «πρωταγωνιστές» της υποτέλειας και του ραγιαδισμού (τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ), δηλαδή τους κύριους υπεύθυνους για το σημερινό μας κατάντημα και για το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον, όπως αυτό διαγράφεται. Είναι καιρός, οι «εγκλωβισμένοι» και συμβιβασμένοι με την ιδέα του «δε γίνεται τίποτα», να βάλουν το κεφάλι κάτω και να σκεφτούν. Να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν πως, ενισχύοντας με την ψήφο τους το δικομματισμό και τα στηρίγματά του, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «πελεκάνε τα ποδάρια τους». Η ψήφος είναι ένα βόλι δραστικό, και είναι αφροσύνη να το στρέφει κανείς στον ίδιο του τον κρόταφο.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ