Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα κατά του «Ρ» ζητά η ισραηλινή πρεσβεία!

Προκλητική επιστολή του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Επειδή δολοφονούν ατιμώρητα έναν ανυπεράσπιστο λαό, πατώντας στην κάλυψη που τους δίνει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι Ευρωπαίοι Πόντιοι Πιλάτοι, φαίνεται πως νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν τους τρομοκρατικούς όρους τους και έξω από τη χώρα τους. Ο λόγος γίνεται για τα πολιτικά όργανα του Ισραήλ - επίσημα και ανεπίσημα - τα οποία το τελευταίο διάστημα, εν μέσω απειλών και προκλήσεων, επιδίδονται σε μια πρωτοφανή διπλωματική εκστρατεία για τη φίμωση του ελληνικού Τύπου βάζοντας στο στόχαστρό τους, αυτή τη φορά ανοιχτά, και το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Χτες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Νταβίντ Σασόν έστειλε μια προκλητική επιστολή στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκο, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την παρέμβαση της Ενωσης για τη φίμωση της εφημερίδας μας - όπως και άλλων εφημερίδων - επειδή τόλμησε - οποίο... ολίσθημα!!! - να κατηγορήσει την ισραηλινή πρεσβεία για προσπάθεια λογοκρισίας σε βάρος του ελληνικού Τύπου.

Εν συντομία το όλο θέμα προέκυψε ως εξής:

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 24/9/2002 δημοσιεύτηκε ένα σκίτσο του Στάθη το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της φιλοϊσραηλινής οργάνωσης ADL (Διεθνής Οργάνωση κατά της Συκοφαντίας). Το ADL σε συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επέστησε «την προσοχή του σε ένα πρόσφατο περιστατικό αντισημιτισμού στον ελληνικό Τύπο», ενώ με επιστολή τους οι δύο επικεφαλής της οργάνωσης, προς τον Γ. Παπανδρέου, προχώρησαν σε ανοιχτές απειλές κατά του Τύπου και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ακόμα και σε κράτη σαν την Ελλάδα, όπου ο Τύπος είναι ελεύθερος, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη, ώστε να δημιουργήσει ένα κλίμα ανοχής και να καταδικάσει έντονα αυτά τα αντισημιτικά και απεχθή συναισθήματα».

Συνέχεια στο θέμα δόθηκε όταν η γραμματέας της πρεσβείας Σίλβια Μπερλάτσκι Μπαρούχ έστειλε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ανάλογου περιεχομένου επιστολή, όπου ανάμεσα στα άλλα υπερασπιζόταν το σιωνισμό, στην οποία υπήρξε απάντηση του Στάθη.

Στο προχτεσινό του φύλλο, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δημοσίευσε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Φίμωση του Τύπου απαιτεί η Πρεσβεία του Ισραήλ», όπου ενημέρωνε για το ιστορικό του θέματος και αναδημοσίευε αποσπάσματα από την επιστολή της Σίλβια Μπερλάτσκι Μπαρούχ, καθώς και από την απάντηση του Στάθη. Είναι φανερό όμως ότι εκείνο που ενόχλησε την ισραηλινή πρεσβεία ήταν η θέση της εφημερίδας όπως αποτυπώνεται και στον τίτλο του θέματος. Γι' αυτό το λόγο - χαρακτηρίζοντας, υποκριτικά, τη θέση της εφημερίδας μας συκοφαντική για την ισραηλινή πρεσβεία - ο Ισραηλινός πρέσβης Νταβίντ Σασόν, ξεπερνώντας κάθε όριο, δε διστάζει, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, προκλητικά να απαιτήσει: «Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η ανήθικη εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Πρεσβείας μας»!!! Προφανώς ο πρέσβης δε θεωρεί ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά στη Ραμάλα περιμένοντας τα τανκς του Σαρόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με μια ελληνο-ισραηλινή συνάντηση(2003-01-10 00:00:00.0)
Απαράδεκτη παρέμβαση κατά του «Ριζοσπάστη»(2002-11-03 00:00:00.0)
Φίμωση του Τύπου απαιτεί η πρεσβεία του Ισραήλ!(2002-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ