Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗ: «Χιλιάδες Ευρωπαίοι κάθε χρόνο πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εξακολουθεί να μαστίζει τις περισσότερες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, αναφέρει σε έκθεσή της η ομάδα επιστημόνων του προγράμματος Apheis... Οι άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι τετραπλάσιοι από όσους πεθαίνουν λόγω έιτζ στις χώρες που ερευνήθηκαν (σ.σ. 26 χώρες), 2,6 φορές περισσότεροι απ' αυτούς που πεθαίνουν από λευχαιμία και 1,5 φορές πιο πολλοί από αυτούς που σκοτώνονται σε τροχαία δυστυχήματα» (BBC - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ: «Η ελληνική πρωτεύουσα έχει τα πρωτεία ως προς τα επίπεδα συγκεντρώσεων καπνού (αιωρούμενα σωματίδια μαύρου χρώματος μεγέθους μικρότερου από 4 μικρά του μέτρου) που είναι κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με 15 πόλεις της Ευρώπης. Επίσης, η Αθήνα καταγράφεται ως η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ημερών ετησίως όπου οι τιμές καπνού ξεπερνούν τα 50μg/m3 (μικρογραμμάρια/κυβικό μέτρο) ανά 253 ημέρες! (σ.σ. αξίζει να σημειωθεί ότι από καιρό η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι ακόμη και 50 μg/m3 καπνού μπορεί να είναι θανατηφόρα) (Παναγιώτα Μπίτσικα -Θεοδώρα Τσώλη - «ΒΗΜΑ»).

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»: «Το περιβόητο τοξικό καφέ νέφος που εντοπίστηκε φέτος το καλοκαίρι πάνω από την Ινδία και την Κίνα, έφτασε τελικά και στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα τεράστιο σύννεφο που έχει έκταση γύρω στα δεκατέσσερα εκατομμύρια χιλιόμετρα, πάχος γύρω στα τρία, και που προκάλεσε η αλματώδης βιομηχανική ανάπτυξη στην Ασία» (Δημ. Δεληολάνης -«ΕΘΝΟΣ»).

ΝΕΑ(;) ΑΠΕΙΛΗ: «Μια νέα μεγάλη απειλή για την παγκόσμια υγεία αποτελούν πλέον τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, που οφείλονται και αυτά στο γιγαντισμό και την αλόγιστη ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων, κυρίως δηλαδή στα αυτοκίνητα και στη βιομηχανία» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ