Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Μπορούμε να νικήσουμε»!

Η φωνή των αγωνιστών της ειρήνης ήχησε χτες και στη Λάρισα, στην αντιπολεμική συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε. Ηταν η φωνή καταδίκης του πολέμου που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε βάρος του ιρακινού λαού και απαίτησης να μην εμπλέξει τη χώρα μας σ' αυτόν, μ' οποιαδήποτε μορφή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου - συμμετείχαν μεταξύ των άλλων η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και άλλοι φορείς - έδωσαν το «παρών» τους στην αντιπολεμική εκδήλωση για να διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, που είχαν ξεχωριστή παρουσία, και πολλοί άλλοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Λάρισας βροντοφωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον ιρακινό λαό και σε όλους τους λαούς, όπως τον παλαιστινιακό, που μαρτυρούν και υποφέρουν κάτω από την «μπότα» των ιμπεριαλιστών. Κι έδωσαν την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται παντού και πάντα στον ίδιο δρόμο, όπως το επιτάσσει το πατριωτικό τους καθήκον και χρέος, δεδομένου ότι δίπλα τους βρίσκεται και η «φωλιά του λύκου», δηλαδή, το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, στον Τύρναβο, που αποτελεί ορμητήριο πολέμου σε βάρος χωρών και λαών.

«Η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι ούτε επέτειος, ούτε μνημόσυνο, αλλά μία ακόμα φωνή καταδίκης της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού» τόνισε, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. «Ταυτόχρονα, είναι - υπογράμμισε - φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης προς όλους. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να κάθεται ήσυχος και να αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν γύρω μας».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Κ. Ριζούλης, αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να πει: «Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση, στη σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράκ, δηλώνει, μεν, κατά του νέου πολέμου, ετοιμάζεται, όμως, να παραχωρήσει τις βάσεις της Σούδας και του Αραξου, ενώ ήδη έχει στείλει τρία πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο, για να "συμβάλει", όπως δηλώνει, στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη, βεβαίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και τόνισε: «Εμείς, όμως, ενώνοντας τις φωνές μας με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο θ' αντιταχθούμε στην καταστροφική πολιτική των ιμπεριαλιστών, της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Καταλήγοντας ο Κ. Ριζούλης, επισήμανε: «Μπορούμε όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Εκφράζουμε το συναίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας και πρέπει να το τονίζουμε. Να δίνουμε το δυναμικό μας "παρών" σε κάθε εκδήλωση προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς χρονοτριβή και αναστολές. Το φιλειρηνικό κίνημα μπορεί και θα νικήσει».

Στη χτεσινή αντιπολεμική διαδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ο Αγ. Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας», εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ