Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περίεργα πράγματα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Μπλόκαραν χτες βράδυ τη Σταδίου οι διάφορες γνωστές ομάδες του αναρχο-αριστερίστικου χώρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι διαδηλωτές της προσυγκέντρωσης (που είχαν οργανώσει το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ, η Νεανική Δράση και άλλες μαζικές λαϊκές οργανώσεις) από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα. Εμεναν έτσι αποκλεισμένοι στην Κλαυθμώνος και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου άρχιζε το κεντρικό συλλαλητήριο.

Παρά τις εκκλήσεις της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής να ανοίξουν το δρόμο, παρά τις παρεμβάσεις των διοργανωτών της προσυγκέντρωσης προς τους υπεύθυνους των ομάδων που έκλειναν το δρόμο, οι κύριοι αυτοί «αγρόν ηγόραζαν», ρίχνοντας ο ένας στον άλλο, η μια στην άλλη ομάδα τις ευθύνες για το μπλοκάρισμα αυτό, έτσι που να δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες για σκοπιμότητα. Τελικά, κάτω από αυτή την κατάσταση, οι διαδηλωτές της προσυγκέντρωσης της πλατείας Κλαυθμώνος έκαναν ένα ελιγμό, ανεβαίνοντας από την Πανεπιστημίου και περιμένοντας στη Βουλή, προκειμένου να τελειώσουν οι ομιλίες στην πλατεία Συντάγματος και να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Το τι ακριβώς επιδίωκαν οι διάφορες αυτές ομάδες στη Σταδίου, δεν είναι καθαρό. Ηθελαν να δημιουργήσουν προβοκατόρικα επεισόδια σε εκείνο το σημείο; Αγνωστο. Πράγματι, πολύ περίεργα πράγματα. Ετσι λοιπόν, τα καταγράφουμε κι εμείς απλώς, αφήνοντας τα όποια συμπεράσματα στους αναγνώστες μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ