Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράλληλες απόπειρες πλαγιοκόπησης

Ο Κ. Λαλιώτης θέλει ο φετινός γιορτασμός της 29ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να πάρει χαρακτήρα καταδίκης της εγχώριας τρομοκρατίας και, βέβαια, να μην κατευθυνθεί η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Κάποιοι άλλοι θέλουν - με αφορμή την επιχείρηση αποσυρσης της «17Ν» και με την απλόχερη βοήθεια «δημοσιογράφων», τύπου Ευαγγελάτου και Κακαουνάκη - να καλλιεργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού, καθώς «γνωστοί άγνωστοι» και κυβερνητικός μηχανισμός καταστολής και χειραγώγησης βαδίζουν χέρι χέρι, ενισχύοντας οι μεν τους δε.

Σημειώνουμε τα παραπάνω, γιατί και οι δυο αυτές λογικές και πρακτικές έχουν τον ίδιο στόχο: Την υποβάθμιση του κατακτημένου χρόνια τώρα αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα και περιεχομένου των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου. Την αποδυνάμωση του βαθιά λαϊκο-ενωτικού και, ταυτόχρονα, ριζοσπαστικού και ανατρεπτικού χαρακτήρα της επετείου. Παράγοντες κρίσιμοι, που εξασφαλίζονται με την έκφραση και συμπύκνωση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, την αντικειμενική και άρρηκτη σύνδεσή τους, με την επιτακτική ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής πορείας της χώρας.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η πλαγιοκόπηση των εκδηλώσεων, η συσκότιση του περιεχομένου και των μηνυμάτων της επετείου του Πολυτεχνείου. Αλλωστε, ακόμη και αυτή η ίδια η εξέγερση ήταν - εκτός των άλλων - μια αποστομωτική απάντηση στην τότε προσπάθεια πλαγιοκόπησης και αποπροσανατολισμού του λαϊκού κινήματος, με το γνωστό «πείραμα Μαρκεζίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ