Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Φουντώνει το κίνημα αλληλεγγύης στους καταδικασμένους ΚΝίτες

Ξετυλίγεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης στα εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ από την Καλαμάτα, που καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση, αλλά και διαμαρτυρίας για την απόφαση που ποινικοποιεί την πολιτική έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Μια σειρά φορείς της μεσσηνιακής κοινωνίας που διοργανώνουν από κοινού το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, αύριο Κυριακή, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων: «Σήμερα η υπεράσπιση του αγώνα του Πολυτεχνείου σημαίνει αγώνας για την παγκόσμια ειρήνη. Σημαίνει αγώνας για να μην επιστρέψουμε στη συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε τις καταδίκες των νέων που εναντιώθηκαν στην επίσκεψη Μίλερ στην πόλη μας». Μεταξύ των φορέων της μεσσηνιακής κοινωνίας είναι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μεσσηνίας, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, η Μεσσηνιακή Κίνηση για την Ειρήνη και τη Διεθνή Αλληλεγγύη, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κατά του Ρατσισμού, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και πολλοί άλλοι,

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Καλαμάτας την καταδίκη των εφτά νέων της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Καταδικάστηκαν γιατί τόλμησαν να γράψουν στους τοίχους ότι είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πόλη μας. Οι ελληνικές αρχές θέλησαν να δείξουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους. Αλήθεια, γιατί δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που γέμισαν με αφίσες και συνθήματα του ΠΑΣΟΚ την πόλη μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σημίτη; Στο πρόσωπο των νέων της ΚΝΕ καταδικάζεται ο αγώνας ολόκληρου του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους βρόμικους πολέμους τους. Στο πρόσωπό τους καταδικάζεται όποιος αμφισβητεί την πολιτική του κεφαλαίου της ΕΕ που εφαρμόζει κατά γράμμα η ελληνική κυβέρνηση. Καλούμε τον καλαματιανό λαό να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, όπως και οποιαδήποτε άλλη στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος».

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας υπογραμμίζει πως «όσοι προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και τον αγώνα όλων εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, χρησιμοποιώντας τρομονόμους και εφαρμόζοντας αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα, ακόμα και τη δικαιοσύνη, ματαιοπονούν. Η ενωμένη ανυπότακτη πάλη του λαού και της νεολαίας - τονίζει η Γραμματεία της Επιτροπής - το δυνατό αντιπολεμικό μέτωπο θα τους χαλάσει τα σχέδια».

Οι σπουδαστικοί σύλλογοι στα ΤΕΙ Καλαμάτας, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και η Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών, σε ανακοινώσεις τους εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους επτά συναδέλφους σπουδαστές που καταδικάστηκαν σε τέσσερις μήνες φυλάκιση, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τις πολιτικές τους ιδέες και να εναντιωθούν στην επίσκεψη του αμερικανού πρεσβευτή στην Καλαμάτα.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή την καταδίκη των εφτά νέων της ΚΝΕ στην Καλαμάτα για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση, αφού εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εφτά νεολαίους σημειώνει πως «η απόφαση του δικαστηρίου είναι αδικαιολόγητη γιατί ποινικοποιεί την πολιτική έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών, καθώς προκαλεί τα λαϊκά δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας και μας γυρίζει σε παλαιότερες μαύρες δεκαετίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ