Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΟΧΙ στο ιμπεριαλιστικό σχέδιο

Συγκεντρώσεις, χτες, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Φωνή καταδίκης του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για το Κυπριακό ύψωσαν χτες οι κομμουνιστές σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Δίνοντας μαχητικά το «παρών» τους στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις, που διοργάνωσαν οι ΝΕ του ΚΚΕ, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον κυπριακό λαό.

- Στη Λάρισα, με την αγωνιστική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση, που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να είναι μπροστάρηδες στο δρόμο της πάλης, για μια ενιαία κι ανεξάρτητη Κύπρο. Ξεχωριστή, δε, ήταν η παρουσία των «κόκκινων» νιάτων, που βροντοφώναζαν συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως «Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αμερικάνος δε θα μείνει».

«Εχουμε χρέος ν' αντιδράσουμε», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Και συνέχισε: «Συγκεντρωθήκαμε, όπως και σε δεκάδες άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, για να διαδηλώσουμε, για άλλη μια φορά, πως ο κυπριακός λαός στον αγώνα του για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς επικυρίαρχους και κηδεμόνες, χωρίς ξένες βάσεις δεν είναι μόνος του. Οπως δεν είναι μόνος του κανένας λαός που αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και ελευθερία, για να καθορίζει αυτός την τύχη του και όχι οι ιμπεριαλιστές».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

- Την απόφασή τους να σταθούν πρωτοπόροι στην πάλη για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο διαμήνυσαν και οι κομμουνιστές των Τρικάλων. Με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που ακολούθησε, καταδίκασαν το τελεσίγραφο Ανάν και δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για νέους αγώνες. Μιλώντας στη συγκέντρωση η Κούλα Τσιτσιά, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Τρικάλων του ΚΚΕ τόνισε: «Θέλουμε να πούμε στους ιμπεριαλιστές, που προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, ότι πάντοτε και παντού θα υπάρχουν οι φωνές των κομμουνιστών, των προοδευτικών ανθρώπων, των λαϊκών στρωμάτων, που θα αντιστέκονται στα σχέδιά τους και θα εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους λαούς που δοκιμάζονται από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

- Μαχητικά διαδήλωσαν την κατηγορηματική τους καταδίκη στο ιμπεριαλιστικό σχέδιο για το Κυπριακό και οι κομμουνιστές της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που έγινε στη Νέα Αγορά και στην πορεία που έγινε στη συνέχεια στους δρόμους της πόλης. Ηταν εκεί για να πουν ΟΧΙ στο τελεσίγραφο Ανάν και για να δώσουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα τους ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Β. Ξυδιάς, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ κάλεσε το λαό του νομού να κινητοποιηθεί μαζικά και αποφασιστικά και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ