Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Χάθηκε... το «κεκτημένο»: «Δε φαίνεται να πηγαίνει καθόλου καλά το γνωστό ζήτημα του "κοινοτικού κεκτημένου", που κατά τις δηλώσεις Ελλήνων και Κυπρίων πολιτικών θα έπρεπε να οπωσδήποτε να λαμβάνουν υπ' όψιν τους οι συντάκτες του σχεδίου συνολικής λύσης για την Κύπρο. Από την Κομισιόν αναφέρεται ήδη, ότι αν συμφωνηθεί η λύση του Κυπριακού, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι ελαστική και θα δεχτεί κάθε απαραίτητη "παρέκκλιση" από αυτό το "κεκτημένο" για να μη ζημιωθεί η όλη υπόθεση... Χάθηκε συνεπώς το σημείο αυτό από την υπόθεση» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Χρήσιμοι και οι «απέναντι»: «Η αντίδραση που εκφράζεται από ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις του Κυπριακού είναι πλέον στο DNA - και δεν πρόκειται μόνο για τους "τρεις". Υπάρχει ένα ψυχολογικό κενό σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος - και στην πολιτική, τα κενά πάντοτε καλύπτονται. Αλλωστε στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν και το άλλο: Οτι σε τέτοιες στιγμές, μία κυβέρνηση που έχει επιλέξει τους στόχους της, μπορεί να ωφεληθεί όχι μόνον από τους "μαζί" αλλά και από τους "απέναντι"»(Στέφανος Τζαννάκης - «ΝΕΑ»).

Κύκλος αδιεξόδων: «Ως εκ τούτου το δίλημμα "λύση ή διχοτόμηση" είναι πλαστό. Οι Ελληνοκύπριοι καλούνται να επιλέξουν ή το μερικό διαχωρισμό, που προτείνει ο Ανάν, ή την απόρριψη του σχεδίου και τον ολοσχερή διαχωρισμό. Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή... Λόγω του γεγονότος ότι η λύση Ανάν δεν είναι λειτουργική και αποκλίνει από το κοινοτικό κεκτημένο, ενδέχεται να εγκλωβίσει τους Ελληνοκυπρίους σ' ένα φαύλο κύκλο αδιεξόδων, τα οποία με τη σειρά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες» (Στ. Λυγερός - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ