Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Νεοχωρίτη

Μια από τις πιο σεβάσμιες προσωπικότητες της Κεφαλονιάς, τον αλύγιστο επαναστάτη και άξιο στέλεχος του ΚΚΕ, τον Βαγγέλη Νεοχωρίτη, αποχαιρέτισε για τελευταία φορά χτες το απόγευμα πλήθος κόσμου.

Η θλίψη για το χαμό του βετεράνου αγωνιστή ήταν μεγάλη και κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του τη στιγμή που ο καθένας του έλεγε το στερνό αντίο, που σκεπασμένος με τη σημαία του Κόμματος, την αγαπημένη του εφημερίδα στο πλάι και λίγα γαρίφαλα να τον συντροφεύουν, έφευγε για πάντα.

Οι σύντροφοί του σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στο πρόσωπό του σχημάτισαν τιμητική φρουρά γύρω από τη σορό του. Οταν ήρθε η ώρα της εναπόθεσης της σορού του αγωνιστή στην τελευταία του κατοικία, πλήθος κόσμου φώναξε «Τιμημένο ΚΚΕ», «Ούτε στις εξορίες, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Νωρίτερα, ο Νίκος Θεοφιλάτος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ, εκ μέρους όλων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό προς το νεκρό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσεις με λόγια την προσφορά, την αφοσίωση, τον αγώνα ενός κομμουνιστή που για εφτά ολόκληρες δεκαετίες, ήταν, παρέμεινε, και έφυγε κομμουνιστής. Ο Βαγγέλης Νεοχωρίτης ήταν μια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος στην Κεφαλονιά. Ηταν αταλάντευτος σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της κομματικής γραμμής και της θεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού και πολέμησε αμείλικτα τον οπορτουνισμό και κάθε άλλη παρέκκλιση από τη γραμμή του Κόμματος. Ο σύντροφος Βαγγέλης διαπαιδαγωγούσε με τη στάση και το ήθος του όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά κι έδειξε πως και στις πιο δύσκολες συνθήκες ήταν ο πρωτοπόρος, που διανοείται να αλλάξει τον κόσμο, να απαλλάξει την τάξη του από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Δίδαξε ότι επειδή εμείς οι κομμουνιστές αγαπάμε με πάθος τη ζωή, γι' αυτό και την αφιερώνουμε στην εργατική τάξη και το λαό».

Το ύστατο χαίρε έδωσαν επίσης, ο Γιώργος Φιλιππάτος, εκ μέρους της ΚΟ Ληξουρίου στην οποία ανήκε ο εκλιπών, κι ο Μίμης Ποδηματάς, εκ μέρους του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στην Κεφαλονιά.

Τον Βαγγέλη Νεοχωρίτη αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων του ΚΚΕ με επικεφαλής τη γραμματέα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου, ο νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Διονύσης Γεωργάτος, ο αντινομάρχης Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, η πρόεδρος του Παραρτήματος του νησιού της ΠΕΑΕΑ Μαριάνθη Αννινου, ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δημήτρης Ματζουράτος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αργοστολίου» Διονύσης Τζανάτος, σύσσωμη η ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Σπύρο Φαρακλό, παλαίμαχοι αντιστασιακοί και σύντροφοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση τιμής στους 5 εκτελεσθέντες ήρωες του Ληξουρίου (2024-07-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (2024-06-28 00:00:00.0)
Την Κυριακή 12/6 τιμά τους απαγχονισμένους ΕΑΜίτες ήρωες του Ληξουρίου (2022-06-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ (2022-06-08 00:00:00.0)
Μνημείο - σύμβολο για τους αγώνες του λαού μας (1999-08-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ