Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Δεν πρόκειται, φυσικά, για απλές "προκλήσεις" της Τουρκίας στο Αιγαίο. Τα αεροπλάνα της πετούν μέσα στα 10 μίλια στη βάση μονομερούς πολιτικής απόφασής της, κατά την οποία ο εθνικός εναέριος χώρος είναι μόνο 6 ν.μ. Ουσιαστικώς, η Αγκυρα δε "διεκδικεί" τον μεταξύ 6 και 10 μιλίων εναέριο χώρο. Εχει "λύσει" το θέμα αυτό πρακτικώς (και με την πλήρη κατανόηση της διεθνούς κοινότητας)... Τώρα, πώς είναι δυνατόν να νομίζει στα σοβαρά ένας Ελληνας υπουργός (σ.σ. Γ. Παπαντωνίου) ότι η τουρκική πλευρά θα σταματούσε αύριο τις "προκλήσεις"- αυτό είναι ένα μυστήριο. Τέτοιο "μυστήριο" δεν υφίσταται φυσικά, αν η σημερινή κυβέρνηση, αναφερόμενη, διά στόματος κ. Παπαντωνίου σε μελλοντική "στρατιωτική συνεργασία", έχει αποφασίσει να μπει στην τουρκική λογική περί "συνδιοίκησης" στο Αιγαίο» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ «ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ»: «Οι εταίροι της Ελλάδος στην ΕΕ, μπορούν να θεωρούν ότι κατήγαγαν "νίκη" στους Αμερικανούς και στους απροσάρμοστους Τούρκους, αρνούμενοι να δώσουν ημερομηνία διαπραγματεύσεων στην Αγκυρα εντός του 2003. Αλλά η ελληνική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να δείξει σωφροσύνη, διότι η ευρωπαϊκή "αντίσταση" προς τις ΗΠΑ και την Αγκυρα μπορεί να την ωθήσει σε συμβιβασμούς στο Αιγαίο, ανάλογους με εκείνους που προωθεί στην Κύπρο» (Κ. Ιορδανίδης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΨΑΡΙ: «Οσον αφορά την πλευρά της Αθήνας, η Ουάσιγκτον είναι απόλυτα ικανοποιημένη και ως αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνεται, δεν υπάρχει λόγος νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου Μπους με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζεται και από τις θέσεις που ανέπτυξε στο χθεσινό άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου» (Δ. Απόκης - Ουάσιγκτον - ΒΗΜΑ) (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου στο συγκεκριμένο άρθρο ζήτησε να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων όσο το δυνατόν συντομότερα...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ