Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοκορομαχίες Μητσοτάκη - Λαλιώτη

Μητσοτάκης και Λαλιώτης αντάλλαξαν χτες τα ξίφη τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκαν οι εκατέρωθεν αγωγές, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δραχμών. Η αιχμή του δόρατος από την πλευρά Λαλιώτη ήταν ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, ενώ από την πλευρά Μητσοτάκη ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης, καθώς οι Μητσοτάκης και Λαλιώτης δεν εμφανίστηκαν οι ίδιοι στο δικαστήριο. Και οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μια κοκορομαχία, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για μίζες και για βλάβη του Δημοσίου από τη συμφωνία για την κατασκευή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην αίθουσα του δικαστηρίου ακούστηκε και η υπόθεση με τη λιβεριανή εταιρία «Mayo», η οποία, ως γνωστόν, οδηγήθηκε στο αρχείο, μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου.

Ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι πρώτος ο Κ. Μητσοτάκης ήρξατο χειρών αδίκων και αυτός ξεκίνησε, όπως είπε, την απροκάλυπτη επίθεση κατά του Κ. Λαλιώτη. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι το αεροδρόμιο δε θα λειτουργήσει, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας ωφελήθηκε με 100 δισ. δραχμές από τη νέα συμφωνία που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο θέμα αυτό, ο υπουργός Εργασίας άφησε ερωτηματικά για το πού θα κατέληγαν αυτά τα 100 δισ. δραχμές.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης κατέθεσε ότι τη σύμβαση με τη «Χόχτιφ» το 1993 δεν την είχε μονογράψει η ΝΔ, παρά μόνον η γερμανική πλευρά και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς Λαλιώτη για μίζα.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ