Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Θλιβερές μετριότητες

Ανυπεράσπιστο άνθρωπο, χαρακτήρισε τον τέως ο κ. Μητσοτάκης. Πάντα βρίσκει έναν τρόπο να μας θυμίζει πως η πολιτική του ιστορία μόνον τυχαία δεν είναι. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πόσο βαθιά χωμένος ήταν στο παλάτι, πώς προσκυνούσε τους Αγγλους, όπως ακριβώς κάνει με τους Αμερικανούς σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης γοητεύεται από την εξουσία και τίποτα άλλο δε θέλει στη ζωή του από το να καθρεφτίζεται μέσα της. Είναι απίστευτο πόσο μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γι' αυτό είχαν μεταξύ τους τέτοια κόντρα. Από τη μια ο Ανδρέας, που ήταν κυνικός, και από την άλλη εκείνος, που λειτουργούσε υπόγεια μια ολόκληρη ζωή. Ακόμη κι όταν προσωρινά ήταν στο απόγειο της δόξας του, με υπόγειο τρόπο έσπρωχνε, με κοντέινερ, από το Τατόι την περιουσία του λαού προς τον τέως, τον οποίο τώρα βαφτίζει ανυπεράσπιστο.

Ανυπεράσπιστος είναι ο λαός που διώχτηκε για τις ιδέες του, που σάπισε στις φυλακές και δεν είχε στον ήλιο μοίρα εξαιτίας του παλατιού. Ανυπεράσπιστος ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του παλατιού. Ανυπεράσπιστη ήταν η δημοκρατία, που την πολέμησε ο τέως και την παρέδωσε στους χουντικούς. Οσο γι' αυτές τις θλιβερές μετριότητες που εμφανίζονται σε όλα τα κανάλια και μιλάνε για την απρέπεια που συντελείται εις βάρος του τέως από το ελληνικό κράτος, ας γνωρίζουν: Το εστεμμένο ποντίκι τους είναι τυχερό που δεν κάθισε στο σκαμνί ίσαμε τώρα για όλα τα δεινά που προκάλεσε, που δεν ήταν τίποτε άλλο από διαρκή εγκλήματα κατά του έθνους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ