Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Συλλαλητήρια αντιιμπεριαλιστικά

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του Ιράκ και της παγκόσμιας ειρήνης πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη, χτες, Πέμπτη 12 Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση που οργάνωσε η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών. Οι συγκεντρωμένοι, μοιράζοντας ανακοινώσεις, ενημέρωσαν τον ηρακλειώτικο λαό για τη Σύνοδο Κορυφής και την ανάγκη να αγωνιστούμε για την ανατροπή της πολιτικής αυτών που σχεδιάζουν και παίρνουν μέτρα σε βάρος των λαών και των δικαιωμάτων μας στη δουλιά, στη ζωή. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην πόλη που κατέληξε στη Νομαρχία.

Και στα Χανιά η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» πραγματοποίησε μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7.30 το απόγευμα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων με αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα.

Στο Ρέθυμνο, η συγκέντρωση έγινε στις 6.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές φώναζαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στον Αγ. Νικόλαο Λασηθίου, στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο, η συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και ενάντια στους δρομολογούμενους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, έγινε στα Περιβολάκια και ακολούθησε μαζική εξόρμηση με υλικό που υπέγραφαν η Επιτροπή Ειρήνης Κορινθίας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ηλίας Μπράβος, μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, ο οποίος, αφού κάλεσε το λαό να εντείνει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για τις 24 Γενάρη του 2003 στο Ναύπλιο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ