Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα για την υπερνίκηση των αδυναμιών

Με πείσμα και αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης οι οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Χθες η Επιτροπή Περιοχής βρισκόταν στο 25,2% του πλάνου της με πρωτοπόρες οργανώσεις τις ΝΕ Κιλκίς και Πέλλας με 35%. Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι υπόλοιπες οργανώσεις, Πιερίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Σερρών. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιες αδυναμίες, γίνονται συσκέψεις και λαμβάνονται μέτρα. Στόχος είναι να μπουν στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης όλες οι κομματικές δυνάμεις και όσο το δυνατόν περισσότεροι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος.

Παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες οργανώσεις αποτελεί η ΝΕ Κιλκίς που ήδη κατάφερε να καλύψει το 35% του οικονομικού πλάνου της, παρότι ήταν αυξημένο κατά 20% σε σχέση με την περσινή οικονομική εξόρμηση. Και όπως όλα δείχνουν, η ΝΕ Κιλκίς βαδίζει με στόχο την υπερκάλυψη.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Λ. Νικητίδης θυμίζει ότι αντίστοιχου μεγέθους οικονομικός στόχος είχε τεθεί πριν λίγους μήνες ώστε το Κόμμα να αντεπεξέλθει στα έξοδα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οι κομματικές οργανώσεις έδωσαν και εκείνη την οικονομική μάχη με απόλυτη επιτυχία.

Πρώτες οργανώσεις στον πίνακα ελέγχου της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος, βρίσκονται οι ΚΟΒ Γουμένισσας που ήδη έχει καλύψει το 55% του πλάνου της, η ΚΟΒ Κιλκίς με 45% και η ΚΟΒ Μηλοχωρίου με 40%.

Πολύ πριν την έναρξη της εξόρμησης οι οργανώσεις του νομού είχαν συζητήσει και προγραμματίσει προσεκτικά την εξόρμηση και τους επιμέρους στόχους και είχαν προσανατολίσει τη δραστηριότητά τους. Ορίστηκαν τα πλάνα και οι κομμουνιστές μαζί με πάρα πολλούς οπαδούς και φίλους του Κόμματος ρίχτηκαν στη δουλιά για την εκπλήρωση των στόχων της εξόρμησης. Σχεδιάστηκε και μπήκε σε εφαρμογή ένα πρωτοφανές πλατύ άνοιγμα. Στόχος το κουπόνι του ΚΚΕ να φτάσει και σε άλλους ανθρώπους. Η δουλιά να μην περιοριστεί στο γνωστό κύκλο των ανθρώπων που σταθερά ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα.


Τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Και ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τα κομματικά μέλη και μπήκαν πιο αποφασιστικά στη μάχη με το κουπόνι στο χέρι. Είναι μια μάχη που οι κομμουνιστές του Κιλκίς φιλοδοξούν να κερδίσουν για ν' ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα στις αυξημένες απαιτήσεις και καθήκοντα που βάζει μπροστά τους η πολυπλοκότητα της πολιτικής κατάστασης και οι σημερινές ανάγκες του λαϊκού κινήματος.

Αλλωστε είναι ο ίδιος ο λαός που τους δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουν. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ δείχνει τις δυνατότητες της οργάνωσης. Παράλληλα αναδεικνύει τους δεσμούς που παραδοσιακά έχει το Κόμμα με το λαό του Κιλκίς.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το αποτέλεσμα της εξόρμησης των κομματικών μελών στα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής του Κιλκίς. Οι εργάτες απλόχερα δίνουν χρήματα. Το ίδιο και οι αγρότες παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το γεγονός ότι ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα λεφτά τους από τις παραγωγές που πούλησαν ή τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν. Ολοι ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ, διότι γνωρίζουν πως ο λαός είναι ο μόνος οικονομικός αιμοδότης του. Χωρίς αναστολές ενισχύουν από το υστέρημά τους, αναγνωρίζοντας πως το ΚΚΕ χρειάζεται οικονομική στήριξη για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και να δυναμώσει η δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ