Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν έχει όρια η υποτέλεια

Τα ΝΑΤΟικά αφεντικά κάνουν ό,τι γουστάρουν και δε σηκώνουν και κουβέντα. Αλλο ένα δείγμα της λογικής του επικυρίαρχου με την οποία λειτουργούν, εκδηλώθηκε στο Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη όπου εγκαταστάθηκε το νέο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο. Εχουν καταλάβει κτίρια στις εγκαταστάσεις του Γ΄ ΣΣ, που όμως δεν προορίζονται να καλύψουν ανάγκες του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου. Με το έτσι θέλω λοιπόν, εκτόπισαν το ελληνικό στρατιωτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Επειδή το 3ώροφο κτίριο που προορίζεται, βάσει της συμφωνίας, για χρήση του ΝΑΤΟ, είναι ακόμα υπό ανακαίνιση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, οι ΝΑΤΟικοί επικυρίαρχοι κατέλαβαν ένα από τα παραδοσιακά κτίρια στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων του Γ΄ ΣΣ. Ομως διαπίστωσαν ότι δεν είναι αρκετοί οι χώροι του. Ετσι χτες κατέλαβαν και το κτίριο 737 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Εργων, και πέταξαν στους διαδρόμους και τις αποθήκες το προσωπικό της.

Το ελληνικό προσωπικό έχει στριμωχτεί σε βοηθητικούς χώρους ή σε χώρους που δεν επαρκούν για τις στοιχειώδεις λειτουργίες των υπηρεσιών. Οι Ελληνες που υπηρετούν και εργάζονται στο χώρο, διοικητικό, τεχνικό αλλά και στρατιωτικό προσωπικό, δηλώνουν αγανακτισμένοι τόσο με τη συμπεριφορά των «συμμάχων», όσο κυρίως με την υποτελή - δουλοπρεπή στάση των ανωτέρων κλιμακίων της στρατιωτικής διοίκησης της χώρας μας.

Οπως καταγγέλθηκε στο «Ρ», η ΝΑΤΟική διοίκηση έχει επιβάλει σε όλο το χώρο των εγκαταστάσεων του Γ΄ ΣΣ κατοχικό καθεστώς. Εχει αποθρασυνθεί πλήρως με την ανοχή της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, γι' αυτό άλλωστε ενεργεί αυθαίρετα και δρα κατά το δοκούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Γερμανού Λοχία που πριν λίγο καιρό διαμαρτυρόταν έντονα ότι το γραφείο και η πολυθρόνα του δεν ήταν ΝΑΤΟικών... προδιαγραφών και ζητούσε να αναβαθμιστεί χωρίς καθυστέρηση η ποιότητα των επίπλων! Το πιο εξοργιστικό είναι ότι Ελληνες αξιωματικοί προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αυταρχικού λοχία, τη στιγμή που το ελληνικό προσωπικό, απαραίτητο για τη λειτουργία υπηρεσιών του Γ΄ ΣΣ, δεν είχε χώρο να στήσει ούτε μια επιπλέον καρέκλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ