Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επίκειται θύελλα αντεργατικών μέτρων!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Επίκειται θύελλα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, προειδοποιεί το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δύσκολα θα συναντήσει κανείς τέτοια κατάφωρη αντίθεση ανάμεσα στην οδυνηρή για το λαό πραγματικότητα και στον απολογισμό εξωραϊσμού του κυβερνητικού έργου, που έκανε σήμερα (σ.σ. χτες) ο πρωθυπουργός. Αυτό αποδείχνει ο τεράστιος αριθμός των ανέργων, των φτωχών, των άλλων εργαζομένων που ζουν σε συνθήκες λιτότητας, τρομοκρατίας στους τόπους δουλιάς, "αγροτοδικείων", "μαθητοδικείων". Κι αυτά, όσον αφορά στους Ελληνες εργαζόμενους. Γιατί, για τους αλλοδαπούς, η κατάσταση θυμίζει χώρες της Αφρικής και της Ασίας!

Η πραγματικότητα είναι, ότι η ανάπτυξη, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, προσπορίζει κέρδη στους λίγους και βάσανα στους πολλούς. Η συμβολή δήθεν στην ειρήνη, σημαίνει συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια και στον πόλεμο. Η εθνικιστική διακήρυξη, περί ισχυρής Ελλάδας, σημαίνει υποκρισία για την πραγματική εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ως χωροφύλακας στην περιοχή, αλλά και ως εκχωρητής κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η ισχυρή Ελλάδα, στην οποία αναφέρθηκε ο Κ. Σημίτης, είναι η Ελλάδα της πλουτοκρατίας και των παρατρεχάμενών της, που πραγματικά ισχυροποιούνται όλο και περισσότερο.

Είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Επίκειται θύελλα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, αφού θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Οι τόνοι ψέματος που ρίχνει η κυβέρνηση κυριολεκτικά προκαλούν. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα σοβαρό κριτήριο προβληματισμού των ψηφοφόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ