Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η λάσπη είναι γνώριμη στο ΠΑΣΟΚ

Την άμεση αντίδραση του συνδυασμού των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Νομό Κέρκυρας προκάλεσε η εμετική ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία εξαπολύει εναντίον των υποψηφίων του ΚΚΕ μια τρισάθλια συκοφαντική επίθεση.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο συνδυασμός, σημειώνεται: «Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Δρυς για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ; Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ είναι εκδήλωση πανικού της τοπικής ηγεσίας, που φοβάται πως η ελεύθερη πτώση των ευρωεκλογών κινδυνεύει να μετατραπεί σε συντριβή στις βουλευτικές εκλογές. Είναι όμως και χαρακτηριστική του ήθους των στελεχών του, που δε διστάζουν να λασπώνουν αδίστακτα κάθε τίμια φωνή αγωνιστή που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

«Είναι πρόκληση - συνεχίζει - να μιλάνε για σταλινισμό έτσι όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται, εκείνοι που απέπεμψαν ή διέγραψαν ή παρόπλισαν εκατοντάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ στο νομό και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, εκείνοι που διαπλέκονται με το κράτος και τους μηχανισμούς του, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλέγμα εξουσίας και συμφερόντων, καταδικάζοντας την κοινωνία μας στη σιωπή για να μη διαταραχτεί ο ασφυκτικός εναγκαλισμός και ταύτιση του κόμματός τους με το κράτος».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης καταγγέλλεται: «Μιλάνε για εθνικισμό οι οπαδοί του αγοραίου κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου. Οι ξενόδουλοι διεκπεραιωτές των αποφάσεων των Αμερικανών και της ΕΕ. Αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους στρατοκράτες. Αυτοί που έκαναν και ετοιμάζονται να ξανακάνουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που εκστρατεύουν ενάντια στον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό».

«Μπερδεύουν - τονίζεται - τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό αυτοί που καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτοί που δίνουν εντολές για επιχειρήσεις - "σκούπα", ενάντια στους ξένους οικονομικούς μετανάστες. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με την ηγεσία της ΝΔ και του ΣΥΝ, συμπλέοντας με τους νεοφασίστες και τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, διοργάνωναν το 1992 τα εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι διαρκώς υπόλογοι για την καλλιέργεια του εθνικισμού».

Συνεχίζοντας επισημαίνεται πως «μιλάνε για νεοφιλελευθερισμό αυτοί που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποιούν την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τις μεταφορές. Αυτοί που στο όνομα των εντολών από την ΕΕ καταστρέφουν τους αγρότες και τους ΕΒΕ. Αυτοί που ανατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα».

Ο συνδυασμός κάνει λόγο για «περίσσιο θράσος αυτοί οι κύριοι να μιλάνε για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, όπου συντάσσονται άνθρωποι που έχουν ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους ιδιαιτερότητες, ένα κοινό στοιχείο: Αρνούνται να υποταχτούν. Αγωνίζονται. Βλέπουν στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το λαϊκό μέτωπο την προοδευτική - φιλολαϊκή διέξοδο για το λαό μας».

Παρακάτω σημειώνεται: «Αφού ανησυχεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, σημαίνει ότι την πόνεσε πολύ. Θα τους περάσει. Αλλωστε έχουν το "αντίδοτο": Μπορούν να προβάλουν τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά τους του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Τεμπονέρα (έτσι τον χαρακτήριζε τότε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) πρώην υπουργού της ΝΔ, κ. Κοντογιαννόπουλου».

Καταλήγοντας τονίζεται πως: «Ο κερκυραϊκός λαός και η νεολαία θα κρίνουν πολιτικές θέσεις και πρακτικές: αυτοί που ως Δρυική περικοκλάδα - κατά τον κ. Χρ. Σαρλή - έχουν αγκαλιάσει την εξουσία και τους καρπούς της, αυτοί που ξεπούλησαν την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και την περιουσία της, αυτοί που προϊστανται των μεγάλων σκανδάλων (Εθν. Παλαιοκαστρίτσας - έργα ψυχιατρείου και πολλών άλλων). Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι: α) Η ολοκληρωμένη και συνεπής αποδοκιμασία της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, β) Η θετική προοπτική για την ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας του λαϊκού μετώπου, γ) Είναι η ενίσχυση του κόμματος που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων της λαϊκής πρωτοβουλίας και δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ