Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Οι λαοί της περιοχής θα αντιδράσουν

Ασυλίες και προνόμια στο υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας, παρέχει το άρθρο 6 της συμφωνίας για τη λειτουργία του που ευτελίζουν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Αυτό υπογραμμίζουν σε Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι «Οι Νομικοί για την Ειρήνη», σχολιάζοντας τον κυρωτικό νόμο της Συμφωνίας για τη λειτουργία του στρατηγείου στη Λάρισα, που ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από την κυβερνητική πλειοψηφία με την αγαστή συμπόρευση της ΝΔ.

Οπως υπογραμμίζουν οι «Νομικοί για την Ειρήνη», στο κείμενο τους, η ψήφιση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες του άρθρου 108 του Κανονισμού της Βουλής, ενόψει εκλογών, προφανώς για να επιδείξουν τα δυο κόμματα τις ικανότητές τους στον ανθύπατο Μπερνς, στον οποίο, εξάλλου την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση «παρουσίασε όπλα» κατά την επιθεώρηση του στρατηγείου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε, συνεχίζεται στο Δελτίο Τύπου, ότι με βάση τις επίσημε τοποθετήσεις της κυβέρνησης και του ΓΓ του ΝΑΤΟ, το στρατηγείο της Λάρισας θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στο επερχόμενο νέο μακελειό που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι ντόπιοι πράκτορες τους στο Κόσσοβο και γενικότερα στη Βαλκανική.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, καταλήγουν, ότι ο ελληνικός, μαζί και ο νομικός κόσμος της χώρας, όπως και όλοι οι λαοί της περιοχής, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους και θα δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι «Νομικοί για την Ειρήνη» κλείνουν το κείμενό τους επισημαίνοντας: «Ελληνες γρηγορείτε! Η βαρβαρότητα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" δε θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ