Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαραμένα στολίδια...

Πριν δύο μέρες το Σωματείο Οικοδόμων της Λήμνου κατήγγειλε πως οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ «πάνε μπαλάκι» ανάμεσα στο νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας του νησιού και στην τοπική υγειονομική μονάδα του Ιδρύματος. Κύρια αιτία είναι οι ανεπάρκειες στις οποίες προστίθενται και ορισμένες εντολές των εκεί ηγητόρων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Κι όμως χτες ολόκληρη κουστωδία υπουργών και τοπικών παραγόντων εγκαινίασαν το νέο νοσοκομείο της Λήμνου, το οποίο ο υφυπουργός Υγείας το χαρακτήρισε ως «στολίδι του υγειονομικού συστήματος στο Αιγαίο». Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στις δημόσιες δομές Υγείας στο Αιγαίο υπηρετούν 3.153 νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, 738 γιατροί και εκκρεμεί η πρόσληψη άλλων 94 γιατρών.

Βέβαια, ο υπουργός δεν είπε πόσες είναι οι κενές οργανικές θέσεις - έστω και με βάση τους ισχύοντες παλιούς οργανισμούς. Δείγματα αυτών των ελλείψεων είναι ότι υπάρχει μόνο ένας ελεγκτής γιατρός του ΙΚΑ για να εξυπηρετήσει 50-60 ασθενείς, ενώ όπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου είναι μονήρεις οι εξής ειδικότητες: Αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ογκολόγος, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, ψυχίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος.

Κάπως έτσι μαραίνονται τα... στολίδια του Αιγαίου κι ο κόσμος ταλαιπωρείται, τρέχοντας στην Αθήνα, αφού δε νιώθει ασφαλής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ