Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο ρυθμό του συλλαλητηρίου στις 15 Φλεβάρη

Την επιτυχία του μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει το Σάββατο 15 του Φλεβάρη στην πλατεία Αριστοτέλους, προετοιμάζουν ο εργαζόμενους λαός, η νεολαία και οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) μαζί με τους άλλους μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που διοργανώνουν την κινητοποίηση όλο το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 15 του Φλεβάρη σχεδιάζουν πολύμορφες δράσεις στις γειτονιές, στους τόπους δουλιάς και αλλού, προκειμένου να αναδειχτεί από κάθε γωνιά η αντίθεση του λαού στον σχεδιαζόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Στο μεταξύ, καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές αγωνίας και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Οι φορείς απαιτούν καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας Ελληνας φαντάρος στο Ιράκ, να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία από τον Περσικό Κόλπο και να μην παραχωρηθεί σπιθαμή του ελληνικού εδάφους για τις ανάγκες της αμερικανοΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης προειδοποιεί πως τούτες τις ώρες, «κανένας φορέας των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, συνταξιούχων δεν πρέπει να μένει αδιάφορος» και καλεί μαζικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το υπόλοιπο αντιπολεμικό κίνημα και «να απαιτήσουν από την κυβέρνηση ενεργητική προσπάθεια ειρήνης και όχι παθητική υποταγή στη θέληση των πολυεθνικών του πολέμου».

Το Σωματείο Επιπλοποιών Βιοτεχνών Νομού Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται «για την επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε βάρος του ιρακινού λαού, και όχι μόνο, με το πρόσχημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση «να μην παράσχει καμία διευκόλυνση στους επιτιθέμενους, εν ονόματι δήθεν κάποιων "συμμαχικών" δεσμεύσεων, και να αποσύρει από τη Μεσόγειο και την Αραβική Θάλασσα όποιο ελληνικό πλοίο βρίσκεται σε πολεμική αποστολή».

Αντίστοιχα και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Οι παρούσες γενιές έχουν αναφαίρετο καθήκον και δικαίωμα να μετατρέψουν τα σπαθιά και τα κανόνια σε "υνιά" και να πετύχουν τη μετάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ