Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη Νέα (α)ταξία
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ υποκατάστατα ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ

Συσπειρώσεις και «κινήματα για τη δημοκρατία, τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Υγεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»...

(Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, για την πολιτική συσπείρωσης και συνεργασίας - Γενάρης του 2003)

Ανυποχώρητο και αμετακίνητο το Κόμμα μας, αγωνίζεται για την αντιμετώπιση των κοινωνιών και άλλων αιτίων που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση και τους αφιονισμένους παραδείσους που εξασφαλίζουν, ανάμεσα στα άλλα - και την υποταγή, την παθητικότητα και την αδράνεια.

Σ' αυτό το σκοτεινό πηγάδι, στο χωνευτήρι σωμάτων και ψυχών, οι άρχοντες της πολιτείας προωθούν, αντί για την αντιμετώπιση της ουσίας, τη συμπτωματική πολιτική της «υποκατάστασης», της χορήγησης, δηλαδή εξαρτησιογόνων ουσιών που οδηγούν - κατά την ομολογία τους - σε νέα εξάρτηση και σε νέο φαύλο κύκλο πειραματικών εφαρμογών.

Ετσι, μετά το πρόγραμμα της μεθαδόνης, μια νέα ουσία, ένα ημισυνθετικό οπιοειδές, που παράγεται δηλαδή από το όπιο, η βουπρενορφίνη, θα χορηγείται σε εξαρτημένα άτομα, μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Ο υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι και το νέο «υποκατάστατο δεν αποτελεί πανάκεια και λύση του προβλήματος «ίσως, όμως», όπως λέει, μειώσει τη λίστα εξαρτημένων, που περιμένουν να συμπεριληφθούν στα προγράμματα απεξάρτησης των θεραπευτικών Κοινοτήτων, που έχουν, ούτως ή άλλως, περιορισμένες δυνατότητες μπροστά στο μεγάλο αριθμό των τοξικοεξαρτημένων.

ΟΧΙ στα υποκατάστατα, προειδοποιεί ο ΟΗΕ και κατηγορηματικά αντίθετο, στη χορήγησή τους, είναι το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, που υπογραμμίζει ότι ορισμένες πλευρές υιοθετούν κοινωνικά επικίνδυνες και ίσως ύποπτες προτάσεις, όπως ο διαχωρισμός, η νομιμοποίηση και η «ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών συμπεριλαμβανομένων των υποκατάστατων.

Στο αφιόνισμα των λαών, από τα «αφεντικά», αντιπαρατάσσονται οι αγώνες αντίστασης των λαών.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ