Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στρατού - PKK

ΣΙΡΝΑΚ.--

Ενας στρατιώτης και ένας μαχητής της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε μάχη στην περιοχή της πόλης Σιρνάκ, στην επαρχία Ιντίλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία. Αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας ανακοίνωσε ότι «τρομοκράτες» του ΡΚΚ «άνοιξαν πυρ κατά μονάδας μας», σκοτώνοντας τον στρατιώτη. Ο ίδιος πρόσθεσε πως στην περιοχή «γίνονται έρευνες» από άνδρες μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, για να βρεθούν και άλλα μέλη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης. Νωρίτερα αυτό το μήνα 12 Κούρδοι αντάρτες και ένας λοχίας του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν σε μάχη στη Λιτζέ.

Ο Οσμάν Οτσαλάν, αδελφός του Αμπντουλάχ που παραμένει έγκλειστος στο νησί - φυλακή του Ιμραλι, προειδοποίησε ότι η εκεχειρία που έχει κηρύξει το ΡΚΚ (που έχει μετονομαστεί σε KADEK) «δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη... αντιμετωπίζουμε και πάλι το ενδεχόμενο να χρειαστεί να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας με έναν νέο πόλεμο». Η δήλωση του Οσμάν Οτσαλάν, που αναπληρώνει τον αδελφό του στην ηγεσία του ΡΚΚ, μεταδόθηκε από το Ρόιτερς. Σύμφωνα με την Turkish Daily News, ο ίδιος χαρακτήρισε «κήρυξη πολέμου» την επιχείρηση στη Λιτζέ, σε δηλώσεις του στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Medya TV.

Το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης της ένοπλης σύγκρουσης του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους φαντάζει όλο και πιο πιθανό, όσο ο αμερικανικός πόλεμος κατά του Ιράκ πλησιάζει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ