Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον πόλεμο των Αμερικάνων

Εντονη η ανησυχία των κατοίκων του νησιού για στρατιωτικές κινήσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Της Λ. Πίττακα).--

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ στην αμερικάνικη βάση της Σούδας. Πολεμικά πλοία πάνε κι έρχονται καθημερινά στο λιμάνι της, ενώ αυξάνεται η προσέλευση Αμερικανών Ράμπο και ειδικευμένων στρατιωτών στις τηλεπικοινωνίες. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν έρθει από τη γερμανική βάση του Βισμπάντεν στη Γερμανία.

Στις 17 του Φλεβάρη στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται, ακόμα, να καταπλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» (ασφαλώς συμμετέχοντας στις προετοιμασίες του πολέμου και όχι, βέβαια, να σταματήσει τα αμερικανο-βρετανικά που είναι έτοιμα για την επίθεση...). Συνολικά, μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της ιμπεριαλιστικής επίθεση από τους Αμερικάνους στο Ιράκ, στη ναυτική βάση της Σούδας έχουν καταπλεύσει 492 πολεμικά πλοία.

Κατά πληροφορίες μας, όμως, κινητικότητα παρατηρείται και στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου συχνά απογειώνονται και προσγειώνονται πολεμικά αεροπλάνα. Κι αυτό, ενώ έντονη είναι η παρουσία ξένων στρατευμάτων και στρατιωτικών αμερικανικών τζιπ που κινούνται στους δρόμους του Ηρακλείου...

Από ελληνικής πλευράς, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Δυνάμεων, σύμφωνα με όσα είπε ο Λουκάς Αποστολίδης, υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, εξετάζεται η μετεγκατάσταση μαχητικών αεροσκαφών στην 126 Σμηναρχία Μάχης Ηρακλείου στις αρχές Φλεβάρη. Στην πραγματικότητα, φαίνεται πως ο χρόνος που επιλέγεται γι' αυτό δεν είναι τυχαίος.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κατοίκους της Αλικαρνασσού - περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται ενάντια στην πιθανή μετεγκατάσταση των πολεμικών αεροσκαφών. Αλλά και, συνολικά, στον Ηρακλειώτικο λαό εντείνονται οι ανησυχίες για το ρόλο που, ίσως, κληθεί να παίξει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σχετικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλικαρνασσού σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεση και διαφωνία του στα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που σηματοδοτούν την ουσιαστική αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ