Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ «ΕΡΕΙΠΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ...

ΤΟΡΠΙΛΗ... ΚΑΤΑ «ΝΑΝΟΥ»: «Ενας οικονομικός γίγαντας που παραμένει πολιτικός νάνος. Αυτό είναι σήμερα η Ευρώπη και το απέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Με το "πραξικόπημα" των οκτώ που τορπίλισαν και την τελευταία ελπίδα για μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Το έκαναν μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια κοινότητα, όταν όλοι περίμεναν από την Ευρώπη να πάρει πρωτοβουλίες και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο... Τορπίλισαν φυσικά και την ελληνική προεδρία της Ενωσης». (Από το κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: «Με τη δήλωσή τους, οι 8 ηγέτες κατάφεραν διπλό πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ειρήνη. Παρά τη θριαμβευτική υποδοχή που επιφύλαξαν στη δήλωσή τους οι "Τάιμς" στο κύριο άρθρο τους με τίτλο "Αλλαγή καθεστώτος", η κατασκευή πολεμικής συναίνεσης στην Ευρώπη δεν είναι, ευτυχώς, εφικτή. Αλλά το πλήγμα στην ενότητα της Ε.Ε. είναι καίριο και η προδοσία των αρχών της Ευρώπης φανερή. Και έγινε για αμερικανικά αργύρια». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ... «Και το ζητούμενο, εν προκειμένω, δεν είναι μόνο η σοβαρότητα της διάστασης που έχει προκληθεί στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική Προεδρία. Αυτά είναι ζητήματα που θ' αντιμετωπιστούν, λίγο πολύ, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το πραγματικά ζητούμενο είναι αν υπάρχουν τελικά δυνατότητες κοινής συμπόρευσης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή αν η Ευρώπη είναι τελικά καταδικασμένη να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τις διαθέσεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ». (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εγκαταλείψει τους υψιπετείς τόνους και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας την προεδρία ως αυτό που όντως είναι: μια αρμοδιότητα καθόλου ασήμαντη, αλλά σε μεγάλο βαθμό διαδικαστική - και πάντως αδύναμη να μεταβάλλει τον φτωχό συγγενή σε... πλανητικό παίκτη» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ