Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Ολοι στα Προπύλαια

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή και στην αμερικανική πρεσβεία, το Σάββατο 15 του Φλεβάρη, αποφάσισε η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνεδρίασε χτες το απόγευμα και προχώρησε σε εκτίμηση της κινητοποίησης στο Ναύπλιο. Τη χαρακτήρισε θετική, μαζική λαϊκή διαδήλωση, η οποία έστειλε τις πρέπουσες απαντήσεις στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε όλους τους «κεντροαριστερούς» και «κεντροδεξιούς» που απεργάζονται και συνυπογράφουν την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με ανάλογη δουλιά μπορούν να έρθουν ανάλογα και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, στην πάλη για ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Εξάλλου, με αφορμή την προχτεσινή δήλωση των ηγετών οκτώ κρατών- μελών της ΕΕ ότι συντάσσονται με τα πολεμοκάπηλα σχέδια του Μπους, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αθήνας τονίστηκε ότι ο ελληνικός λαός και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί τίποτα το καλό δεν έχουν να περιμένουν από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και την Προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίθετα, οφείλουν να πάρουν - με κάθε τρόπο - την κατάσταση στα χέρια τους για να αποτρέψουν τη νέα επιδρομή στη Μέση Ανατολή.

Γι' αυτό η Επιτροπή, αποδεχόμενη την πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στις 15 του Φλεβάρη.

Στόχος της νέας αυτής κινητοποίησης είναι να εκφραστεί η λαϊκή αντίθεση στο νέο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Η ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί άμεσα από κάθε σχετική διαδικασία (παραχώρηση της Σούδας, άλλων λιμανιών και βάσεων στους ΝΑΤΟικούς, παραχώρηση όποιας άλλης βοήθειας).

Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες μέρες στελέχη της «Δράσης» θα προχωρήσουν σε συσκέψεις και περιοδείες, προκειμένου να κινητοποιήσουν το λαό του Λεκανοπεδίου και να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο. Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας, σε άλλη μια προσπάθεια να αποτραπεί η νέα θηριωδία που ετοιμάζουν οι φονιάδες της «νέας τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ