Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Tα έχουν ... χαμένα!

Υπάρχει αρμοδιότερος να μιλήσει για «χαμένα» πράγματα από τον Θ. Πάγκαλο; Πιστεύουμε, όχι. Ο πρώην υπουργός είναι ειδικός να ξεχωρίζει τι πάει και τι δεν πάει «χαμένο». Βλέπετε, επί των ημερών του κ. Πάγκαλου (και του ΠΑΣΟΚ), ο Οτσαλάν «χάθηκε» μέσα από τα ελληνικά χέρια. Παραδόθηκε και βρέθηκε στα χέρια των Τούρκων. Επί των ημερών του Θ. Πάγκαλου (και του ΠΑΣΟΚ), «χάθηκαν» τα Ιμια - έτσι λένε οι Τούρκοι τουλάχιστον - και μεταβλήθηκαν σε «Καρντάκ». Επί των ημερών του κ. Πάγκαλου (και του ΠΑΣΟΚ), «χάθηκε» και η ντροπή. Και, μάλιστα, δυο φορές. Την πρώτη, όταν ο κ. Πάγκαλος (επί Α. Παπανδρέου) ζητούσε «συγγνώμη» από τους Γερμανούς. Τη δεύτερη φορά, όταν ο Θ. Πάγκαλος (επί Κ. Σημίτη) ζητούσε «συγγνώμη» από τον Κλίντον. Οσο για τη Συμφωνία της Μαδρίτης, ο κ. Πάγκαλος (και το ΠΑΣΟΚ) αναγνώρισε ενώπιον της Ολμπράιτ ότι η Τουρκία μπορεί να διεκδικεί τα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντά της» στο Αιγαίο. Εκεί ήταν που «χάθηκε» και η τελευταία αμφιβολία: Στη χώρα μας, έχει επιβληθεί καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

***

Μετά από τέτοια ...εξειδίκευση, πώς να μη γνωρίζει ο κ. Πάγκαλος πότε μια ψήφος είναι «χαμένη»; Αν είναι δυνατόν! Ετσι, ο «μεγάλος τραγουδιστής» (σ.σ.: επί Οτσαλάν έτσι αποκαλούσαν οι πράκτορες της ΕΥΠ τον κ. Πάγκαλο) ανέλαβε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Φυσικά, δε χρειάζεται να ...υποφέρεις από την ευφυία του κ. Πάγκαλου για να συλλάβεις τον τρόπο που σκέφτεται. Ο κ. Πάγκαλος (και το ΠΑΣΟΚ) υποστηρίζει ότι όποιος δεν ψηφίζει ή το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, τότε η ψήφος του πάει στα «χαμένα»! Επεκτείνει, δε, τον ...προβληματισμό του και λέει (στην προχτεσινή «Ελευθεροτυπία»): «... υπάρχει η πιθανότητα να ψηφιστούν διάφορα απίθανα κόμματα και απίθανα πρόσωπα και να σου βγει ο Καραμανλής. Να ψηφίζεις, δηλαδή, Παπαρήγα και να εκλεγεί ο Καραμανλής»!

***

Οτρόπος επαναφοράς από τον κ. Πάγκαλο της απάτης «ψήφισε ΠΑΣΟΚ να μη γυρίσει ...η Δεξιά» είναι επιεικώς αδέξιος. Ουσιαστικά, καλεί τους ψηφοφόρους (και, μάλιστα, τους αριστερούς!) να ψηφίσουν το κόμμα του Κοντογιαννόπουλου για να μη γυρίσει ...η Δεξιά! Προφανώς, ο δικομματισμός πάσχει από έλλειμμα έμπνευσης αυτή την περίοδο. Ούτε ένα ψευτοδίλλημα της προκοπής δεν μπορούν να εφεύρουν.

Παρατηρούμε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ διδάσκει - πάλι- «δημοκρατία»... Δε φτάνει, που μαζί με τη ΝΔ αλλοιώνουν - δικομματικά και καλπονοθευτικά - το εκλογικό αποτέλεσμα. Ζητούν από το λαό να αποδεχτεί σαν «μοιραία» (!) την ύπαρξη των «κλεφτών» και να τους επιβραβεύσει κιόλας για την κλοπή!

Το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ υπαγορεύουν στο λαό να «διαλέξει» τη μία από τις δυο εκδοχές της ίδιας δεξιάς πολιτικής. Ψήφισε ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, λέει ο κ. Πάγκαλος. Ψήφισε, δηλαδή, και στη μία και στην άλλη περίπτωση, υπέρ του ΝΑΤΟ, του Κλίντον, της ευρωλιτότητας, της ΟΝΕ, του αντιασφαλιστικού τυφώνα. Δεν έχεις άλλη επιλογή, λένε. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Πάγκαλος θα νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που τα έχουν εντελώς ...χαμένα.

Η ψήφος στο (πολύχρωμο) δικομματισμό δεν πάει απλώς στα χαμένα. Είναι επικίνδυνη. Είναι το εισιτήριο για να βρεθούν την επομένη των εκλογών οι ψηφοφόροι στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουν ότι «με αυτούς που ψηφίσαμε, χαθήκαμε»... Γι' αυτό, ψήφος εκεί που «κερδίζει». Στο κόκκινο.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ