Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Βέρα Νικολαΐδου

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι ηθικής και πολιτικής τάξης. Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα. Ποτέ δε θα έκανα κάτι που θα έβλαπτε το δήμο και θα ωφελούσε οικονομικά εμένα».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την απολογία της η Βέρα Νικολαΐδου. Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι ήταν δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από έναν συνδυασμό συνεργασίας πολιτικών παρατάξεων. Ετσι, δε θα μπορούσε να κάνει κάτι χωρίς να ενημερώσει τις συνεργαζόμενες παρατάξεις, πέρα από το ότι πιστεύει στη συλλογικότητα στη λήψη και στην εφαρμογή των αποφάσεων. «Το έργο αυτό, είπε, ήταν ένα όνειρο της πόλης που όλοι το ήθελαν. Το προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους. Πώς γίνονταν τα έργα αυτά, το είπαν οι δύο δήμαρχοι (Δ. Ευσταθιάδης, Γιάννης Πατσιλινάκος)». «Ο δήμος, συνέχισε, για το έργο δεν ξόδεψε ούτε μια δραχμή».

Σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η Βέρα Νικολαΐδου τόνισε ότι για πρώτη φορά στο Δήμο Νίκαιας έγινε ανοιχτή διαδικασία (δημοπρασία) ΕΟΚικών προγραμμάτων, που μέχρι τότε γίνονταν με ανάθεση, ενώ στη συνέχεια το έργο το παρακολουθούσε διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον Κων/νο Τσεφαλά, που τότε είχε αποδεχτεί και τις διαδικασίες και τον εργολάβο.

«Εδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να τελειώσει ένα έργο που σήμερα είναι άρτιο και παρέχει υπηρεσίες σε σπουδαστές πέρα από τη Νίκαια. Ο δήμος δεν έδωσε για το έργο αυτό την περίοδο εκείνη ούτε μια δραχμή», κατέληξε η Βέρα Νικολαΐδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ