Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε αντίσταση

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι

Η συζήτηση άναψε για τα καλά από το πρώτο καφενείο που επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Η συζήτηση άναψε για τα καλά από το πρώτο καφενείο που επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στις λαϊκές γειτονιές του Χαϊδαρίου, καφενεία και χώρους νεολαίας περιόδευσε το βράδυ του Σαββάτου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας όπως χαρακτηριστικά τόνισε «το δικό μας γκάλοπ μέσα στο λαό». Και αυτό το «γκάλοπ» των κομμουνιστών δεν είναι ούτε στημένο ούτε στενά προεκλογικό. Αποτελεί τη σταθερή άμεση επικοινωνία του Κόμματος με το λαό. Του Κόμματος στο οποίο δεν πιάνει η κατηγορία «μας θυμηθήκατε την τελευταία στιγμή». Αλλωστε ήταν εγκάρδια η υποδοχή της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος όχι μόνο από τα μέλη και τους φίλους, αλλά και τους απλούς ανθρώπους που έτρεχαν να της σφίξουν το χέρι, να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες και στις περισσότερες περιπτώσεις να της πουν «μην το βάζετε κάτω». Και η συζήτηση «άναψε» από το πρώτο κιόλας καφενείο που επισκέφτηκε συνοδευόμενη από στελέχη του Κόμματος στην περιοχή. Τα φαινόμενα της ανεργίας, της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας, αλλά και η κατάσταση στην παιδεία, η ανασφάλεια, καθώς και ζητήματα σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για αποΝΑΤΟποίηση του στρατού και μείωση της θητείας ανοίχτηκαν στα πολλά «πηγαδάκια».

H Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Δεν πρέπει ο λαός να το βάλει κάτω. Δε χρειάζεται απογοήτευση και αποστασιοποίηση. Πρέπει να ξεσηκωθεί και αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει. Είναι ανάγκη όμως να γίνει οργανωμένα. Να κερδίζουν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα, ώστε να μπουν περισσότερα εμπόδια στον οδοστρωτήρα ενάντια στα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα που ετοιμάζουν».

Αναφερόμενη αναλυτικά στο ζοφερό μέλλον που ετοιμάζεται με το κοινωνικό - ασφαλιστικό και τις προειλημμένες αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η θέση της γυναίκας όπως σημειώνεται στα κείμενα, τόνισε, είναι η επιστροφή της στο σπίτι, η ενασχόληση με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Οι συντάξεις πρόκειται να είναι μικρές, γι' αυτό σκέφτονται τη δυνατότητα οι συνταξιούχοι να μπορούν να εργάζονται. Επίσης μιλούν όχι για θέσεις εργασίας, αλλά για ευκαιρίες απασχόλησης, δηλαδή για μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους».

Και η επόμενη ερώτηση ήταν εξίσου αποκαλυπτική: «Ομως βλέπουμε ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου στη χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Γιατί υπάρχει ανεργία;». Η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: «Τα τεράστια κέρδη πάνε χέρι - χέρι, είναι αναπόσπαστα δεμένα με την αύξηση της ανεργίας. Σήμερα μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο, όμως αυτό που επιδιώκεται είναι το μοίρασμα της ανεργίας σε πολλούς για να πέφτουν και τα μεροκάματα. Ο λαός πρέπει να απεγκλωβιστεί και από τα δύο κόμματα και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Στη δράση θα συναντηθεί με τους κομμουνιστές. Και στις εκλογές πρέπει να στείλει μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής». Ομως «γιατί όχι μικρά κόμματα;» ο αντίλογος. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η επιλογή δεν είναι μικροί ή μεγάλοι. Θα μπορούσαν και άλλα κόμματα να στηρίξουν τους αγώνες με δράση και όχι στα λόγια. Γιατί δεν είναι ο τρόπος που εφαρμόζεται η πολιτική, αλλά η ίδια η πολιτική. Δεν μπορείς να μιλάς για ΟΝΕ με κοινωνικό πρόσωπο. Η ΟΝΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μορφή ενοποίησης που συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και κάνει την εργατική δύναμη φθηνότερη, φέρνοντας νέα υπερκέρδη. Οποιος χτυπάει τη γροθιά του στη Βουλή και βγάζει κορόνες, δε σημαίνει ότι έχει και φιλολαϊκή πολιτική. Πρέπει να πει από πού θα πάρει για να δώσει στο λαό. Δεν μπορείς να είσαι και με τα μονοπώλια και με το λαό. Η ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε αγώνα, σε συνεισφορά για το χτίσιμο του λαϊκού μετώπου, για τη δημιουργία του αντίπαλου δέος σήμερα, για μια άλλη λαϊκή διακυβέρνηση αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ