Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Νίκαια ωφελήθηκε από το έργο

Τι κατέθεσαν ο σημερινός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δ. Ευσταθιάδης και ο σημερινός δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος

Στη διαδικασία με την οποία γίνονταν τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση έργα, αναφέρθηκαν ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ την περίοδο 1990-1994, επί χρόνια δήμαρχος Αργυρούπολης, εκλεγμένος νομάρχης Αθήνας στη συνέχεια και νυν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος.

«Μετά το 1989 ανεξάρτητοι φορείς υπέβαλαν προτάσεις έργων και προγράμματα στην ΕΟΚ και αφού έπαιρναν την κατ' αρχήν έγκριση έρχονταν στους δήμους», είπε ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, προσθέτοντας ότι η δήμαρχος Νίκαιας δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς. Ακολούθως σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης που ανέλαβε το έργο είχε συνεργαστεί με πολλούς δήμους καθώς είχε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Ο Δήμος Νίκαιας ωφελήθηκε από το έργο και αν ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα θα είχε πολλά κέρδη», τόνισε ο μάρτυρας. Καταλήγοντας σημείωσε ότι η αξία του έργου που έγινε είναι πολλαπλάσια αυτής που το αξιολόγησε η επιτροπή του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος αφού αναφέρθηκε κι αυτός στη διαδικασία έγκρισης των κοινοτικών κονδυλίων, πρόσθεσε πως την ίδια διαδικασία με αυτή που ακολουθήθηκε στη Νίκαια, εφάρμοσε και ο Δήμος Περάματος για να πάρει δύο κοινοτικά προγράμματα. «Εάν ο Δήμος Νίκαιας δεν ακολουθούσε αυτή τη διαδικασία, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει έγκριση του προγράμματος», είπε. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως το θέμα πήρε διαστάσεις για καθαρά πολιτικούς λόγους. «Μερικοί από τους καταγγέλλοντες πίστευαν ότι αν έμπαινε σε αργία η Νικολαΐδου, θα γίνονταν δήμαρχοι», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ