Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καρπός συσπείρωσης και πάλης

Παρουσιάστηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο

 

Καρπός της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης του ζακυνθινού λαού αποτελεί το ψηφοδέλτιο μάχης και αντίστασης που παρουσίασε χθες η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ. Αντικατοπτρίζεται σ' αυτό η ενότητα που σφυρηλατήθηκε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους κομμουνιστές και τους ανυπόταχτους Ζακυνθινούς μέσα από κοινούς αγώνες.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου Γεωργία Λιώλη τόνισε πως το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους μικρομεσαίους, στους ανέργους και τους νέους, στους ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί του ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη.

Απαντώντας στους κήρυκες των «μονοδρόμων», η Γ. Λιώλη σημείωσε πως «υπάρχει λύση: Ο δρόμος του λαού, ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και τη δημιουργία ενός πλατιού λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα συσπειρώνει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις και τα λαϊκά στρώματα». Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι πρέπει πια να ξεφύγουν από τα ψευτοδιλήμματα και να πάνε στις κάλπες με ένα και μόνο ερώτημα: «Αντίσταση ή υποταγή;» και να επιλέξουν την αντίσταση, στηρίζοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ, ενισχύοντας έτσι τη μοναδική αντιπολιτευτική δύναμη σήμερα και θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής κυβέρνησης αύριο. Στη συνέχεια, η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος.

Υποψήφιοι του ΚΚΕ στη μονοεδρική Ζάκυνθο θα είναι ο Διονύσης Σιγούρος και η Μάχη Μουζάκη. Κανένας τους δε χρειάζεται συστάσεις στην τοπική κοινωνία.

Ο Διονύσης Σιγούρος είναι εργατοτεχνίτης συνδικαλιστής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και νομαρχιακός σύμβουλος.

Η Μάχη Μουζάκη, ποιήτρια, που το έργο της ξεπέρασε τα όρια του νησιού και είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, τόσο για τη λογοτεχνική της προσφορά, όσο και για τις αγωνιστικές καταβολές της που ξεκινούν από την ΕΔΑ και συνεχίζονται και σήμερα, καθώς είναι «στην πρώτη γραμμή των αγώνων». Εχει εκδώσει 36 ποιητικά βιβλία, 5 πεζογραφήματα και την ανθολογία «Σύγχρονη Ζακυνθινή Ποίηση», ενώ ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε περιοδικά της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Χιλής.

«Ο ζακυνθινός λαός θα καταδικάσει με την ψήφο του τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα μονοπώλια, δημιουργώντας ρήγματα και θέτοντας τις βάσεις για τη σύμπηξη του λαϊκού μετώπου», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Διονύσης Σιγούρος, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως οι κομμουνιστές θα δώσουν με επιτυχία την εκλογική μάχη.

«Αντιπαλεύω τον εμπαιγμό στις ηθικές αξίες της ύπαρξης», σημείωσε η Μάχη Μουζάκη, εξηγώντας τους λόγους που την ώθησαν να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και καλώντας όλους τους Ζακυνθινούς να το υπερψηφίσουν.

Στο μεταξύ, δεκάδες εργαζόμενοι, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νησιού αναγνωρίζουν τη συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ και εκφράζουν ανοιχτά τη για πολλούς πρώτη φορά στήριξή τους στο ψηφοδέλτιο του. Κείμενο στήριξης του ψηφοδελτίου του Κόμματος υπογράφουν οι: Βορίση Διονυσία, φαρμακοποιός, Δρογγίτης Αντώνης, ταχυδρομικός υπάλληλος, Καλογερίας Σπύρος, δικηγόρος, Κόκλα Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, Λειβαδάς Θεόδωρος, μουσικός, Λημναίος Φώτης, υπάλληλος ΕΛΤΑ, Μαρίνος Νικόλαος, οδοντίατρος, Μπέτσης Διονύσιος, τοπικός σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Κυψέλης, Μποτώνη Σούλα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Παναγούλιας Δημήτριος, παιδίατρος, Παπαδάτου Βάσω, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ, Σούλη Ελευθερία, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Τσουκάτου Μαρία, υπάλληλος ΕΛΤΑ, Τσουκαλάς Σταύρος, υπάλληλος ΕΛΤΑ, Φραγκογιάννη Ελισάβετ, φαρμακοποιός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ