Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωριμο Τέκνο της Ανάγκης

Για να μην υστερήσουν τα συγκροτήματα Τύπου της Β. Ελλάδας στην ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική υστερία των τελευταίων ημερών που κατευθύνεται από τα ανώτατα κυβερνητικά και «συμμαχικά» επιτελεία ιδεολογικής και πολιτικής χειραγώγησης, αλλά και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αντίστασης στα σχέδια ολοκληρωτικού εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, επιστράτευσαν και τους δικούς τους διαπρεπείς ιδεολογίσκους.

Ετσι η «Θεσσαλονίκη» της Τετάρτης 1 Μάρτη, βάλθηκε να αποδείξει, με «επιχειρήματα» λέει μάλιστα, ότι τα «μικρά κόμματα» και ιδιαίτερα το ΚΚΕ είναι ξοφλημένα, δεν έχουν θέση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Το χιλιοειπωμένο με διάφορα σχήματα ιδεολόγημα βασίζεται σε αυθαίρετους συλλογισμούς, παραπλανητικά στοιχεία, αγνοεί εντελώς την πραγματικότητα και αναγάγει τις επιθυμίες της γράφουσας και των προϊσταμένων της, σε επιταγές της ιστορίας!

Γράφει λοιπόν το περισπούδαστο άρθρο με τον τίτλο «Για τα μικρά κόμματα»: «Στην Ελλάδα μετά την αποτυχία της Αριστεράς να αποτελέσει μαζική δύναμη, εφευρέθηκε ένας μύθος: ότι παρά την ισχνή της παρουσία, που γίνεται ισχνότερη λόγω της πολυδιάσπασής της, είναι χρήσιμη για το πολιτικό σύστημα της χώρας... γιατί δυσκολεύει το δρόμο προς δεξιές εκτροπές... Η συνεχής συρρίκνωσή του (ΚΚΕ) αποδεικνύει και την περιθωριοποίησή του στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη». Το παραπάνω εύρημα αποτελεί την πεμπτουσία του «επιχειρήματος» για απόδειξη του ισχυρισμού ότι δεν υπάρχει θέση στην πολιτική ζωή της Ελλάδας για το ΚΚΕ.

Δίνοται στη συνέχεια εκλογικά ποσοστά, λανθασμένα όμως, και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, για να αποδείξουν τη «συρρίκνωση».

Ηπολυπράγμων κομμουνιστοφάγος φαίνεται να αγνοεί τη βασική αλήθεια ότι κανένα πολιτικό κόμμα σε καμία χώρα και σε καμία εποχή δεν οφείλει ή όφειλε την ύπαρξή του σε εκλογικά ποσοστά και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Είναι πολύ γνωστός, άλλωστε, ο τρόπος που στις ταξικά διαχωρισμένες κοινωνίες διαμορφώνονται τα εκλογικά ποσοστά και τα περίφημα γκάλοπ.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός κόμματος σε μια κοινωνία καθορίζεται από την ύπαρξη διαφορετικών τάξεων και κοινωνικών στρωμάτων τα συμφέροντα των οποίων εκφράζει. Εχει αποδειχτεί και από την 82χρονη ματοβαμμένη ιστορία του, ότι το ΚΚΕ εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων μαζών, των πιο προοδευτικών, πρωτοπόρων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, που παλεύουν για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, την πρόοδο και το σοσιαλισμό,

Εφόσον, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία παραμένει ταξικά διαχωρισμένη, εφόσον η εργατική τάξη εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης και πηγή πλούτου για μια μικρή μειοψηφία καπιταλιστών, εφόσον η εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας κινδυνεύουν από τη δράση του ιμπεριαλισμού και τα γαιοστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών ΝΑΤΟικών συμμάχων μας, η ύπαρξη του ΚΚΕ και ο αγώνας των κομμουνιστών είναι όχι μόνο απαραίτητα αλλά και αναντικατάστατα και αντικειμενικά καθορισμένα από τις ίδιες τις ανάγκες της ζωής και την προοπτική ριζικής αλλαγής της ελληνικής κοινωνίας.

Να θυμίσουμε σε όλους τους επίδοξους κομμουνιστοφάγους που βάλθηκαν να ξοφλήσουν το ΚΚΕ, που τόσο τους ενοχλεί η παρουσία του, ότι όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, ελάχιστοι ήταν οι ελεύθεροι κομμουνιστές σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι είχαν εξοντωθεί από το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά ή σάπιζαν στις φυλακές και τα ξερονήσια. Κι όμως αυτοί οι ελάχιστοι κυνηγημένοι και ξυπόλυτοι κομμουνιστές, εμπνευσμένοι από τα αναγεννητικά και απελευθερωτικά ιδανικά της ιδεολογίας τους, σάλπισαν στο σκλαβωμένο έθνος το κάλεσμα του απελευθερωτικού αγώνα. Σε λίγο χρόνο οι λίγοι έγιναν πολλοί, θέριεψαν, μπήκαν επικεφαλής, έγιναν οι αιμοδότες και καθοδηγητές του αθάνατου έπους της Εθνικής Αντίστασης, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων λούφαζαν ή έπαιρναν το δρόμο της φυγής στην Αίγυπτο, για να σώσουν το τομάρι τους και να γυρίσουν με το πλήρωμα του χρόνου κολαούζοι των νέων αφεντάδων και «σωτήρες» του έθνους!

Τον αναντικατάστατο ρόλο του τον απέδειξε, εξάλλου, το ΚΚΕ και στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα που έζησε ο λαός μας στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου των ΝΑΤΟικών στη Γιουγκοσλαβία και μετά. Οταν οι ΝΑΤΟικοί εγκληματίες εξαπέλυσαν τις βόμβες και τους πυραύλους τους ενάντια στον ανυπεράσπιστο λαό της Γιουγκοσλαβίας, απειλώντας να μετατρέψουν ολόκληρη τη Βαλκανική σε νεκρή ζώνη, το με μικρά εκλογικά ποσοστά ΚΚΕ εξέφρασε και πάλι τον πατριωτισμό του ελληνικού λαού και το ανυπότακτο πνεύμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστές και τα επικίνδυνα σχέδια της νέας τάξης, συμβάλλοντας στη συσπείρωση ευρύτατων δυνάμεων στο αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό μέτωπο.

Οταν οι κυβερνήτες μας και τα κόμματα του δικομματισμού και της υποταγής λούφαζαν και έδιναν γην και ύδωρ στους νέους Αττίλες, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι των σιδερόφραχτων ράμπο του ιμπεριαλισμού, όταν έβαζαν τις υπογραφές τους στις συμφωνίες της ντροπής για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και ψέλλιζαν γονυπετείς τα κατάπτυστα «ευχαριστώ» τους στους εκπρόσωπος των πολυεθνικών των ΗΠΑ, οι κομμουνιστές ξεσήκωσαν και πάλι το λαό σε ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης προς το λαό της γειτονικής χώρας, σώζοντας την τιμή της Ελλάδας και επισύροντας την οργή ΝΑΤΟικών εγκληματιών.

Αλλά και όταν ο αρχιμακελάρης Κλίντον επισκέφθηκε τη χώρα μας, για να μοιράσει τις ευχαριστίες της νέας τάξης στην κυβέρνηση, που παρά την έντονη λαϊκή αντίθεση στον πόλεμο, έπαιξε καλά το ρόλο της στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και να δώσει νέες οδηγίες για πάταξη της «τρομοκρατίας», και πάλι οι κομμουνιστές μαζί με τις άλλες φιλειρηνικές δυνάμεις αντίστασης του ελληνικού λαού, βγήκαν μαζικά στους δρόμους. Να βροντοφωνάξουν «όχι» στους φονιάδες των λαών, στους νέους ανθύπατους και να εισπράξουν γι' αυτή την «αποκοτιά» τους τα νέα ασφυξιογόνα και χημικά, made in USA, και τα γκλομπ που έριξε εναντίον τους το κράτος της άρχουσας τάξης.

Να, γιατί λοιπόν η παρουσία του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή του τόπου δεν ορίζεται από εκλογικά ποσοστά και προγνωστικά. Πάει πολύ πιο πέρα από αυτά τα αστικά πολιτικά τερτίπια. Είναι συνυφασμένη με τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού, εκφράζει τους πόθους και τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά.


Στράτος ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ