Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Προετοιμασία πολέμου στα αεροδρόμια

Δεδομένο θεωρεί η κυβέρνηση τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ και γι' αυτό προχωρά στην εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Η εφαρμογή των μέτρων εξετάστηκε χτες σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, αναφέρεται ότι «όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς και στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων, στην περίπτωση που έκρυθμες τοπικές ή γενικότερες συνθήκες το επιβάλλουν, εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους αερολιμένες».

Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: Ελέγχους εισόδου σε ελεγχόμενους χώρους και αδειών εισόδου. Ερευνα οχημάτων που εισέρχονται σε ελεγχόμενους χώρους. Επίβλεψη, παρακολούθηση και περιπολία όλων των κοινόχρηστων χώρων των αεροσταθμών και αερολιμένων (δρόμοι, χώροι στάθμευσης, μέσα μεταφορών, ξενοδοχεία στους αερολιμένες κλπ.). Ερευνα ασφαλείας όλου του προσωπικού πριν την είσοδό του σε ελεγχόμενους χώρους. Δειγματοληπτική έρευνα οχημάτων και εφοδίων μετά την είσοδο στους ελεγχόμενους χώρους. Θα φρουρούνται και θα πυρπολούνται περιοχές συντήρησης, η περίμετρος, ηλεκτρικοί υποσταθμοί, αεροναυτιλιακά βοηθήματα, πύργοι ελέγχου, περιοχές καυσίμων, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί. Ερευνα αεροσκαφών που έρχονται από επισκευαστική βάση. Φύλαξη αεροσκαφών μετά την έρευνα μέχρι την αναχώρηση. Ελεγχος ασφαλείας αεροσκαφών πριν την αναχώρηση. Προστασία πρόσβασης μετά την έρευνα και τον έλεγχο. Κάθε αεροσκάφος θα επιτηρείται από, πεζή ή μη, περιπολία. Ελεγχος ασφαλείας επιβατών και των χειραποσκευών τους. Διαχωρισμός αναχωρούντων και αφικνουμένων επιβατών. Προστασία χώρων παραμονής παραδοθεισών αποσκευών και 100% έλεγχος παραδιδομένων αποσκευών. Ελεγχος ασφαλείας φορτίου, ταχυδρομικών αποστολών, τροφοδοσίας, και καθαρισμού αεροσκαφών κλπ.

Για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, θα διατεθούν επιπλέον πόροι, χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος τους και θα υπάρξει αυξημένη στελέχωση των αεροδρομίων, σε συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ