Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το Σαββατοκύριακο;

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Τόμι Φρανκς, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράκ, έφτασε την περασμένη Τρίτη στο Κατάρ. Εκεί, στο στρατόπεδο As Sayliyah «φιλοξενούνται» οι Αμερικανοί επιτελείς, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων γύρω από το Ιράκ.

Τώρα, λοιπόν, ο Αμερικανός αρχιστράτηγος βρίσκεται στο πόστο του, στην «πρώτη γραμμή», και οι... φήμες που κυκλοφορούν αστραπιαία μέσω του διαδικτύου από ειδικούς, στρατηγικούς αναλυτές και δεξαμενές σκέψης είναι ότι ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στο «πεδίο της μάχης» για να οργανώσει την απαραίτητη, για την έναρξη των επιχειρήσεων, «έκπληξη».

Στην προκειμένη περίπτωση η μόνη έκπληξη που μπορεί να συμβεί έχει σχέση μόνο με το χρόνο κατά τον οποίο θα αρχίσει η επίθεση. Καθώς λοιπόν, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, ο στρατός είναι έτοιμος και ο αρχιστράτηγος στη θέση του, η μόνη «έκπληξη» που οι αναλυτές του stratfor μπορούν να φανταστούν είναι η επίθεση να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που όλοι θα εξακολουθούν να έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στις διπλωματικές διεργασίες. «Εγκυρες πληροφορίες» ή διασπορά των συνηθισμένων, σε καιρό πολέμου, ψευδών ειδήσεων;

Κοντός ψαλμός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ