Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΧΑΝΙΑ
Ξεσηκωμός για τη μηχανοκίνητη πορεία

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 2 Μάρτη, στις 11 το πρωί, από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ

Τη «νέα» απόφαση της ΕΕ και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που δεν άκουσαν τίποτα από την απαίτηση εκατομμυρίων διαδηλωτών, να μη γίνει πόλεμος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «η απόφαση που πήραν μετατοπίζει την ευθύνη στο Ιράκ και ουσιαστικά προσφέρει χείρα βοηθείας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».

Η Επιτροπή Ειρήνης, καλεί το Χανιώτικο λαό και τη νεολαία του να συμμετέχει μαζικά στη μηχανοκίνητη πορεία στη βάση της Σούδας την Κυριακή 2 Μάρτη, (συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς), που έχουν αποφασίσει και συνδιοργανώνουν δεκάδες μαζικοί, συνδικαλιστικοί και νεολαιίστικοι φορείς του νομού.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι ιμπεριαλιστές για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο έλεγχος των πετρελαίων και συνολικά ο γεωστρατηγικός και οικονομικός έλεγχος της περιοχής. «Μπροστά σε αυτό το στόχο δε λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές, όπως δε λογάριασαν στη Γιουγκοσλαβία στο Αφγανιστάν και αλλού».

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί όλους τους Χανιώτες, με τη συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές κινητοποιήσεις να πουν ΟΧΙ στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και τις διευκολύνσεις που με την ενθάρρυνση της ελληνικής κυβέρνησης προσφέρονται μέχρι στιγμής στους Αμερικανούς. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία.

Ανακοινώσεις επίσης, για τη μηχανοκίνητη πορεία στη βάση της Σούδας, εξέδωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καλώντας το χανιώτικο λαό με τη συμμετοχή του να καταδικάσει τον προαποφασισμένο πόλεμο, από τους Αμερικανούς και Αγγλους ιμπεριαλιστές με τη συμμετοχή και της ΕΕ εναντίον του ιρακινού λαού. Να ξεσηκωθούν όλοι, για να φύγει η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, που αποτελούν σύμβολα υποτέλειας και πηγή πολλαπλών κινδύνων για το λαό μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χόρτασε» «ασφάλεια και σταθερότητα» ο χανιώτικος λαός από τους τραμπούκους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς (2023-12-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε πάλη για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας (2017-09-06 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στην υποτέλεια (2003-09-10 00:00:00.0)
«Επέκταση» της κυβερνητικής υποτέλειας... (2003-09-05 00:00:00.0)
Εξω οι Αμερικανοί από τη Σούδα και το νησί! (2003-03-04 00:00:00.0)
Διπλά ανεπιθύμητος ο ανθύπατος Μπερνς! (1999-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ