Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Κ. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Το Ιράκ δε θα είναι ο τελευταίος στόχος

Στην Κρήτη περιοδεύει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από την τελευταία κινητοποίηση στους δρόμους του Ηρακλείου, κατά του απειλούμενου από τους Αμερικανούς πολέμου ενάντια στο λαό του Ιράκ
Από την τελευταία κινητοποίηση στους δρόμους του Ηρακλείου, κατά του απειλούμενου από τους Αμερικανούς πολέμου ενάντια στο λαό του Ιράκ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

Για τον επικείμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ και την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, έκανε λόγο ο Κώστας Αλυσσανδράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο, χτες το πρωί, πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Στην ομιλία του ο Κώστας Αλυσσανδράκης, εξήγησε ότι το Ιράκ - όπως είπε - δε θα είναι ο τελευταίος στόχος, καθώς προδιαγράφονται και άλλοι, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το Ιράν, η Συρία, η Λιβύη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ αλλά και του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Από τη μία όπως επισήμανε, έχουμε τον κύριο Μπους, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολεμοχαρή αισθήματά του, να συγχαίρει τον Ελληνα πρωθυπουργό για το χειρισμό της χώρας μας στο ζήτημα του πολέμου αλλά και την κοινή θέση της ΕΕ, ενώ από την άλλη έχουμε τον κύριο Σημίτη, ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ως φιλειρηνιστής, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Κρήτη, σημείωσε ότι έχει το θλιβερό μειονέκτημα να φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες βάσεις της Μεσογείου, τη Βάση της Σούδας, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να κλείσει.

«Ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο ο οποίος δεν προέρχεται από την τρομοκρατία, αλλά από την επίθεση του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό Μέτωπο, το οποίο θα έρθει σε ρήξεις με την πολιτική της άρχουσας τάξης και μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο να επιβάλλει τη δική του πολιτική. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανατρέψουμε τα χειρότερα».

Παράλληλα, το στέλεχος του Κόμματος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να συσπειρωθούν με στόχο την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Υποβαθμίζεται η παρεχόμενη γνώση

Ο Κώστας Αλυσσανδράκης, το μεσημέρι, μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ, με θέμα την «Παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τις θέσεις του ΚΚΕ», σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στα κτίρια της Κνωσού.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του Κόμματος, αφού ανέπτυξε τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο των Πανεπιστημίων, σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί και παίρνονται από την ΕΕ για την παιδεία, έχουν σαν αποτέλεσμα παραπέρα την υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης σε βάρος όχι μόνο των φοιτητών αλλά του κοινωνικού συνόλου.

«Οσο λιγότερη γνώση έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να φανταστείς ότι τα πράγματα θα μπορούσαν ν' αλλάξουν και αργότερα ότι μπορούν να γίνουν διαφορετικά».

Κλείνοντας, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της ΕΕ, 1 - 2 Μάρτη στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε όσα προωθούνται στην παιδεία, διεκδικώντας ένα Πανεπιστήμιο που θα δίνει πραγματική γνώση, αξιοποιήσιμη στην κοινωνία.

Ο Κώστας Αλυσσανδράκης, το βράδυ, μίλησε σε συγκέντρωση - συζήτηση της Κομματικής Οργάνωσης Αλικαρνασσού με θέμα την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, τον πόλεμο κατά του Ιράκ και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Σήμερα, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, θα βρεθεί στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, όπου θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές και τους εργαζόμενους στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Αμέσως μετά θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση για την παιδεία σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Στις 3.30 το μεσημέρι θα μιλήσει για την παιδεία σε συγκέντρωση - συζήτηση εκπαιδευτικών και φοιτητών, στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ