Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενοχη σιωπή...

Σιωπά ένοχα η ελληνική κυβέρνηση καθώς κλιμακώνεται η πίεση στη νέα κυπριακή ηγεσία για την αποδοχή του σχεδίου επίλυσης του Κυπριακού. Ο ΓΓ του ΟΗΕ, περνώντας από την Αθήνα, πριν μεταβεί στη Λευκωσία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε πως περιμένει τη συμφωνία των δύο πλευρών εντός του προσεχούς διημέρου.

Τόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν όσο και ο Αμερικανός εντεταλμένος για το Κυπριακό Τ. Ουέστον, περνώντας από την Αθήνα το περασμένο διήμερο, φρόντισαν στις δηλώσεις τους να δημιουργήσουν κλίμα «αισιοδοξίας» για αλλαγή της στάσης της Αγκυρας. Τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου αποδέχτηκαν ασχολίαστα τα «αισιόδοξα» μηνύματα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργείται η εικόνα του «αδιάλλακτου» Παπαδόπουλου.

Η ένοχη σιωπή της Αθήνας θα πρέπει να σημειωθεί πως δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμό, καθώς, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο ΓΓ του ΟΗΕ στην επίσκεψή του στην Κύπρο δε ζητά διαπραγμάτευση, αλλά άμεση δέσμευση για την υιοθέτηση του σχεδίου του μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ