Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για ν' αντιμετωπιστεί το κίνημα

Ο Χρ. Ιορδανίδης ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής Λάρισας μετά τις πρόσφατες κρίσεις στην Αστυνομία, από τις οποίες προήχθη σε ταξίαρχο. Και το γεγονός ότι, άμα τη αφίξει του, ετοίμασε και θέτει, πάραυτα, σε εφαρμογή πρόγραμμα πλήρους αστυνομοκρατίας στο Νομό Λάρισας, δείχνει ότι η επιλογή του γι' αυτή τη θέση δεν έγινε τυχαία. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι βολεύει την κυβέρνηση η επιβολή κλίματος αστυνομικής τρομοκρατίας σε μια περιοχή η οποία διαθέτει μαζικό και δυναμικό εργατικό, αγροτικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ.

Να σημειώσουμε, δε, ότι πριν πάει στη Λάρισα, ο Χρ. Ιορδανίδης υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, η οποία βαρύνεται και με κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος τοπικών στελεχών του ΚΚΕ. Να θυμίσουμε ότι, επί θητείας του εκεί, είχαμε τον άγριο ξυλοδαρμό, από αστυνομικούς, του Ζαχαρία Καρακίτσιου, ο οποίος είχε συλληφθεί, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ, πρόσφατα, είχαμε την αναίτια σύλληψη του νεοεκλεγέντα Γραμματέα της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, με πρόσχημα τον έλεγχό του για ...ναρκωτικά.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις, όχι μόνον πολιτών του νομού, αλλά και των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ